spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitateScafandrii Salvaspeo Gorj au încheiat a treia zi de căutări a tânărului...

  Scafandrii Salvaspeo Gorj au încheiat a treia zi de căutări a tânărului dispărut din Hunedoara

  Un detector care utilizează inteligenţa artificială a fost folosit, marţi, în operaţiunile de căutare a persoanei dată dispărută duminică în lacul de acumulare al barajului de la Sântămăria Orlea, de lângă oraşul Haţeg, la faţa locului acţionând opt scafandri din structurile Salvamont-Salvaspeo din judeţele Hunedoara, Gorj, Mureş şi Harghita. Din păcate, a treia zi de căutări s-a încheiat iar persoană dispărută nu a fost găsită. 

  „Continuăm căutările cu ajutorul unui dispozitiv complex, bazat pe tehnologia care foloseşte inteligenţa artificială. Vom acţiona împreună cu colegii din structurile Salvamont din judeţele Hunedoara, Gorj, Mureş şi Harghita. Operaţiunile sunt dificile deoarece temperatura apei este scăzută, suprafaţa lacului este mare iar vizibilitatea este parţial redusă”, a declarat Doru Oprişoni, scafandru în cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, potrivit Agerpres.

  Victima, un tânăr de 23 de ani, din Haţeg, este căutată de două zile în apele barajului de la Sântămăria Orlea de echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara şi ale serviciilor Salvamont şi Salvaspeo din mai multe judeţe.

  Din păcate, cea de-a treia zi a căutărilor persoanei dată dispărută în lacul de acumulare de la Sântămăria Orlea, de lângă oraşul Haţeg, s-au încheiat, marţi, fără niciun rezultat, operaţiunea urmând să fie reluată în funcţie de starea vremii, deoarece judeţul Hunedoara se află sub o avertizare „Cod galben” de averse şi vijelii până miercuri, la ora 20,00.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: