spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateȘcoli din mediul rural, incluse într-un proiect finanțat din fonduri europene

  Școli din mediul rural, incluse într-un proiect finanțat din fonduri europene

   

  Mai multe școli din mediul rural din județul Gorj vor participa a un proiect Erasmus +.

  Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a anunțat că a obținut acreditarea pe educație școlară, pentru perioada 2022-2027, prin aprobarea proiectului KA121-SCH.

  „Prin desfășurarea acestui proiect, ne propunem deschiderea școlii românești către exterior, către comunitate, pentru a desfășura un act educațional de calitate, în conformitate cu standardele elaborate la nivel european. Pe parcursul celor cinci ani, Inspectoratul Școlar Județean Gorj  va avea în consorțiu  mai multe școli din județul Gorj, cele mai multe din mediul rural.

  Obiectivele proiectului sunt: îmbunătățirea calității predării și învățării în educația școlară, prin promovarea utilizării noilor tehnologii și a metodelor inovatoare de predare; îmbunătățirea nivelului de competențe și de aptitudini, prin utilizarea limbilor străine și a diversității lingvistice în școli; promovarea valorilor europene ale incluziunii, diversității, toleranței și egalitatea șanselor la educație; sprijinirea schimbului și a transferului de bune practici în materie de predare și dezvoltare a școlilor; promovarea și încurajarea formării permanente a personalului didactic și a personalului administrativ. Astfel, odată cu obținerea acestei acreditări, Inspectoratul Școlar Județean Gorj va putea depune formulare simplificate, atât pentru cursuri de formare, cât și pentru proiecte de mobilitate ale elevilor și profesorilor pe termen scurt/lung“, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!