spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitateȘcolile din Gorj unde nu vor începe cursurile. Încă se lucrează la...

  Școlile din Gorj unde nu vor începe cursurile. Încă se lucrează la modernizarea lor

  Cursurile nu vor începe la 11 septembrie în toate școlile din județul Gorj. Mai multe corpuri ale unor unități de învățământ se află încă în reabilitare, iar lucrările nu vor fi terminate până la deschiderea anului școlar.

  „Avem destul de multe zone în care în continuare copiii nu vor merge la școală la structurile respective. Se fac verificări în această perioadă și se constată dacă sunt unități școlare unde nu se poate face cursurile de la 11 septembrie. Mai avem școli care sunt în lucru și vor rămâne relocate în clădirile care au fost și în anul școlar anterior, pentru că nu s-au finalizat lucrările reamenajare. Avem și promisiunea edililor locali că lucrările se vor termina până în luna noiembrie.
  La Tismana, liceul și școala de la Celei au fost afectate de cutremur. Domnul primar a dat asigurări că lucrările se vor finaliza.
  De asemenea, la Arcani, copiii rămân în continuare la unitatea de la Stroiește, ude este o căldire refăcută și modernizată. Școala de la Arcani are cei mai puțin copii dintre toate cele 109 școli din județul Gorj. Comuna este foarte mică. Școala de aici a fost afectată grav de cutremur și nu mai poate fi folosită.
  La Cătunele s-au făcut o serie de lucrări de modernizare. Pereții au fost consolidați, s-a pus gresie și faianță, grupurile sanitare au fost refăcute, iar acoperișul a fost înlocuit. Lucrările au fost finalizate, dar Primăria nu a obținut încă avizele necesare. Școala arată foarte bine. Domnul primar mi-a dat asigurări că se vor obține toate autorizațiile.
  La Slivilești avem o problemă, pentru că se desfășoară în această perioadă lucrări de modernizare. Din discuțiile pe care le-am avut cu directorul liceului și cu primarul localității Slivilești, am primit asigurări că aceste lucrări vor fi finalizate. Sunt sceptică cu privire la faptul că se vor termina până la începutul anului școlar“, a spus Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

  Școlile din Gorj, verificate de comisii mixte

  Comisii mixte formate din reprezentanți de la patru instituții vor merge de săptămâna viitoare să verifice condițiile la toate unitățile de învățământ. „Inspectoratul Școlar a avut echipe în toate unitățile școlare. De luni, împreună cu Prefectura Gorj, se constuie comisii mixte formate din reprezentanți de la DSP, Poliție, ISU și Inspectoratul Școlar, care verifică situația unităților de învățământ din județul Gorj“, a mai precizat Marcela Mrejeru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!