spot_img
25.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateSe deschide ruta de vizitare a bisericilor de lemn din Peștișani

  Se deschide ruta de vizitare a bisericilor de lemn din Peștișani

  Primăria Peștișani va deschide ruta culturală turistică a bisericilor de lemn din comună, cu ocazia Zilei Naționale a României. Monumentele de cult au fost incluse în rute turistice promovate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Vizitarea lor se va face în baza unui bilet digital, oferit gratuit.

  Primăria Peștișani a reușit includerea bisericilor de lemn din comuna lui Brâncuși în două rute turistice promovate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului-„Ruta Cultural Turistică Dezvoltată pe Plan Național- Ruta Bisericilor de Lemn din România” și ” Ruta Cultural Turistică Trabsnațională – Ruta bisericilor de lemn din România și din Republica Moldova” . Comuna Peștișani deține în patrimoniul cultural patru biserici de lemn, toate fiind clasificate monument istoric de categorie B.
  „Lăcașurile de cult au căi de acces care permit folosirea unui autovehicul. Nu se percep taxe de vizitare. Bisericile pot fi vizitate conform calendarului afișat pe site-ul primăriei Peștișani. Lungimea totală a rutei este de aproximativ 16 km-Frâncești-Gureni-Peștișani-Hobița. Vizitarea se poate face de 2 ori pe lună, în prima și a treia duminică a fiecărei luni, în baza unui bilet cu valoare zero descărcat on-line, de pe https://www.romanian-adventures.ro/oferte/bilet-ruta-bisericilor-de-lemn-din-pestisani”, transmit autoritățile.

  Cu sprijinul Romanian Adventures , Primăria Peștișani este prima instituție administrativă din județul Gorj care introduce această modalitate digitalizată de vizitare a obiectivelor turistice din zonă. Acest lucru va ajuta administrația locală să evalueze corespunzător și fluxul de turiști din zonă.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: