spot_img
12.8 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateSe distribuie cota de cărbune la CEO

  Se distribuie cota de cărbune la CEO

  Continuă la nivelul Complexului Energetic Oltenia distribuirea cotei de cărbune pentru angajați, până acum doar jumătate dintre aceștia depunând cerere.

  Personalul care a depus cerere are dreptul la o cotă de combustibil pentru încălzirea de iarnă. Cantitatea de cărbune la preț redus față de prețul pieței, oferita contra cost, este de 10 tone. Aceasta poate fi suplimentată cu 2 tone la prețul către terți. Prețul pentru salariați este de până în 200 de lei tona. Pentru terți tona de lignit se vinde cu 300 de lei. Cota de cărbune se ridică de către angajați până la finalul anului în curs. Jumătate dintre salariați au depus cereri pentru a beneficia de ajutorul oferit pentru încălzire.

  Este un ajutor, având în vedere că administrația a oferit cota de combustibil sub formă de tichete cadou în valoare de peste 1.700 de lei, cam cât trebuie plătit pentru cărbune. Banii se rețin în patru rate din salariul angajaților. Sunt 10 puncte de încărcare la nivelul carierelor miniere. Este de precizat că facilitatea respectivă este stabilită prin Contractul Colectiv de Muncă negociat între sindicate și administrație. Cota de lignit nu poate fi vândută, având în vedere prețul la care este achiziționat și faptul că are ca destinație asigurarea încălzirii de iarnă a salariaților sau rudelor acestora. Este vorba de minerii și energeticienii care au centrale pe combustibil solid.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: