spot_img
14.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăEconomicInvestiție la Termocentrala Rovinari 

    Investiție la Termocentrala Rovinari 

    Complexul Energetic Oltenia pregătește o investiție la una dintre termocentrale. Este aprobată o finanțare pentru Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. Bugetul va asigura continuarea activității la depozitul de zgură și cenușă de la Gârla. Acesta deservește grupurile energetice de la Termocentrala Rovinari. În zonă sunt depozitate reziduurile care rezultă în urma arderii cărbunelui în cazane, în vederea producerii energiei electrice. Lucrările de supraînălțare la depozitului de zgură și cenușă vor avea loc din această toamnă. Periodic, este nevoie de extinderea depozitului, având în vedere că se funcționează în continuare în medie cu două blocuri energetice. 

    Termocentrala de la Rovinari va fi ultima care se va închide la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Vor mai rămâne în funcțiune grupurile energetice numerele 4 și 5. Grupul energetic numărul 3 a fost închis la începutul lunii iunie și mai este disponibil grupul eneregetic numărul 6. Din 2026, sucursala electrocentrale va mai păstra doar două grupuri. Grupul energetic numărul 4 este deja în funcțiune, iar grupul energetic numărul 5 este de mai mulți ani în modernizare. Administrația companiei energetice a anunțat că, până la finalul acestui an, grupul 5 va fi pus în funcțiune. În momentul de față se lucrează la conectarea grupului energetic 5 la instalația de desulfurare a grupului energetic numărul 3, care va fi dezafectat.

    Din păcate, la Termocentrala de la Rovinari nu este prevăzută niciun fel de investiție pentru asigurarea continuității. La Termocentrala de la Turceni este prevăzută construirea unui grup enegetic pe gaze naturale. De asemenea, la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița va fi construit un grup energetic de 850 de MW, tot pe gaze naturale. Complexul Energetic Oltenia va trebui să renunțe complet la carierele miniere și la termocentralele pe bază de lignit până în 2030 – 2031. Acest lucru este prevăzut în Planul de restructurare și decarbonare al CEO, aprobat de către Comisia Europeană. Proporțional se va reduce și numărul de salariați. Deși se tot vorbește de încercarea de prelungire a vieții grupurilor pe cărbune, până acum nu s-a concretizat nici o negociere în acest sens.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!