spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateSe lucrează pe Transalpinia. Când va fi redeschis Drumul Regelui?!

  Se lucrează pe Transalpinia. Când va fi redeschis Drumul Regelui?!

  Agitație mare pe Transalpina, unde reprezentanții SDN Târgu Jiu au început să elibereze drumul. Zăpada este înlăturată cu ajutorul utilajelor, autorităților dând asigurări că în curând principala sursa de atracție a turiștilor va putea fi din nou traversată.

  Decizia de a interveni pe Transalpina s-a luat în urma unei discuții comune între Instituția Prefectului și drumarii gorjeni. „Conducerea Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu împreună cu prefectul judeţului Gorj, în urma unei analize detaliate în zonă, au luat decizia să se intervină pe Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, de la kilometrul 34. Obiectivul angajaţilor SDN Târgu-Jiu este acela de a elibera în acest moment un singur sens de mers, pentru ca săptămâna viitoare mai multe utilaje să poată ajunge în punctul unde există cea mai mare cantitate de zăpadă, dar şi unde s-au produs căderi de stânci, pietre şi grohotiş. Ieri s-a intervenit cu o volă şi o autofreză pentru îndepărtarea zăpezii de pe drum, urmând ca săptămâna viitoare să fie mobilizate mai multe utilaje pentru îndepărtarea stâncilor şi degajarea carosabilului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj Corina Belteu.

  Într-o lună, undă verde pe Transalpina

  După îndepărtarea zăpezii autoritățile iau în calcul și redeschiderea circulației. Până atunci e mult de muncă după cum precizează chiar drumarul șef, Ion Tudor. ”Am început activitatea de evaluare a situaţiei de pe Transalpina. Este nevoie să ajungem de urgenţă în zona kilometrului 37-38-40, unde ştim că şi în anii trecuţi au fost căderi masive de stânci. Acum doi ani am avut şi o avalanşă în zonă, pe o suprafaţă de 100 de metri. A fost smuls efectiv parapetul. Este şi zăpada mare. Urcăm pe o singură cale să evaluăm situaţia şi, în funcţie de ce este acolo, să fie luate măsuri. Va fi nevoie de mai multe utilaje, vom aduce şi de la alte secţii. Încă lucrăm şi drumul rămâne închis. Nu putem lucra cu două utilaje pe aceeaşi porţiune, nefiind loc. Vom începe şi dinspre nord, şi dinspre sud. Vom stabili când se va deschide numai după ce vedem ce se întâmplă în zona Pasul Urdele. Noi credem că într-o lună vom reuşi şi va fi redeschisă Transalpina”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: