spot_img
24.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăActualitateSe reia procedura pentru busturile soților Tătărescu

  Se reia procedura pentru busturile soților Tătărescu

  Ministerul Culturii va relua procedura privind realizarea a două busturi pentru Arethia și Gheorghe Tătărescu. Potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este necesară procedura în fața Comisiei Naționale pentru Monumente, având în vedere că, fără avizul acestui organism din Ministerul Culturii, nu se poate ajunge la etapa de realizare a busturilor, ce urmează să fie amplasate în municipiu.

  Procedura de depunere de dosare și selecție a propunerilor venite din partea artiștilor va fi reluată în 2023. Ultima dată când comisia s-a reunit au fost respinse toate propunerile depuse. Soții Tătărescu au avut două busturi, realizate de sculptorul Paul Popescu. În urma unor reclamații, operele au fost date jos de pe socluri. Au trecut câțiva ani de atunci, dar problema nu a mai fost rezolvată.

  „Primele propuneri au fost respinse. Totul trece pe la Comisie. Va exista o nouă ședință și sperăm că se va ajunge la o concluzie pozitivă și se va trece la realizarea busturilor pentru familia Tătărăscu.”, a declarat Marcel Romanescu, edilul municipiului Târgu Jiu.

  Gheorghe Tătărescu, originar din Gorj, a fost prim ministru al României, iar soția sa, Arethia, a fost președintele Ligii Naționale a Femeilor Gorjene. În această calitate, a cerut lui Constantin Brâncuși realizarea Ansamblului Sculptural de la Târgu Jiu, în cinstea eroilor căzuți în război.

  Gheorghe Tătărescu

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: