spot_img
27.7 C
Târgu Jiu
marți, iulie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateȘef de post din Gorj, reținut pentru luare de mită și fals

  Șef de post din Gorj, reținut pentru luare de mită și fals

  Un șef de post din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj a fost reținut pentru luare de mită. De asemenea, acesta mai este acuzat de două infracțiuni de fals intelectual.

  Șeful de post a oprit în trafic, în urmă cu aproape trei ani, o mașină care avea tractat un motocompresor care nu avea inspecția tehnică periodică valabilă. „Suspectul nu a dispus măsurile legale constând în sancționarea contravențională a conducătorului auto cu amendă și ridicarea certificatului de înmatriculare a vehiculului“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

  Acuzat că a primit mită 500 de lei

  În plus, susțin anchetatorii, polițistul i-a cerut șoferului să-i înmâneze unei angajate o sumă de bani, care va ajunge la el:
  „Suspectul nu a evidențiat în raportul întocmit împrejurările privind oprirea vehiculelor, solicitând conducătorului auto să remită cu titlu de mită o sumă de bani unei angajate, urmând ca aceasta să remită ulterior respectiva sumă (500 de lei) agentului de poliție, pentru ca acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, conform celor sus-menționate“, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

  A primit mită de la o investigatoare sub acoperire

  În luna aprilie, polițistul a căzut în plasa unei investigatoare, care i-a oferit mită, pentru a scăpa nesancționată. „Agentul de poliție a primit la data de 9 martie 2023, ora 12.00, cu titlu de mită, de la investigatoarea …. suma de 850 de lei, pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu și a nu aplica măsura suspendării permisului de conducere pentru abaterea constatată, respectiv depășirea prin loc interzis prin călcarea liniei continue. Agentul de poliție a procedat la întocmirea în fals a unui proces verbal de contravenție, în care a consemnat, contrar adevărului, că persoana respectivă ar fi săvârșit în calitate de pieton abaterea contravențională constând în traversarea neregulamentară“, au mai transmis procurorii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!