spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateȘeful Salvamont, cu o echipă la specializare în Germania

  Șeful Salvamont, cu o echipă la specializare în Germania

  Șeful Serviciului Public al Salvamont și Salvaspeo Gorj, Sabin Cornoiu, se află în aceste zile la un curs de pregătire în Germania. Președintele Salvamont România conduce o delegație compusă din salvamontiști din țară care vor beneficia de un curs de perfecționare în ceea ce privește salvarea victimelor cu ajutorul elicopterului. Tot stagiul de pregătire va avea loc în cadrul unui laborator prevăzut cu un simulator de zbor. În rest pregătirea va fi una teoretică, dar și fizică pentru că va fi simulată intervenția în diferite situații pentru salvarea de victime.

  România deține două elicoptere pregătite să intervină în zona montană pentru salvarea de victime. Vor mai fi aduse două elicoptere care vor fi pregătite să intervină în zonele montane și nu numai.

  Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, a precizat că stagiul de perfecționare este unul binevenit, având în vedere că și în țara noastră trebuie extins și îmbunătățit acest sistem de salvare. De asemenea, din echipa țării noastre vor face parte și salvatori din Serbia. În acest sens, există un protocol de colaborare pentru pregătirea salvamontiștilor din țara vecină. Unul dintre stagiile de perfecționare a avut loc anul trecut în comuna Baia de Fier.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: