spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO: Achiziții salopete de iarnă... la sfârșit de primăvară

  CEO: Achiziții salopete de iarnă… la sfârșit de primăvară

  Una dintre sucursalele Complexul Energetic Oltenia a ajuns să cumpere abia acum echipamentul pentru perioada de iarnă. Nu s-a reușit aducerea la timp a echipamentelor pentru perioada rece și astfel salopetele de protecție vor intra în posesia angajaților Complexului Energetic Oltenia la finalul primăverii sau chiar la începutul verii.

  Sucursala Complexului Energetic Oltenia care cumpără echipamente de lucru pentru iarnă este Termocentrala Craiova 2. Aici a fost alocată suma necesară pentru achiziția de scurte impermeabile de iarnă 3 într-unul. Licitația este programată pe data de 8 mai.

  Potrivit Sucursalei Electrocentrale, echipamentele de iarnă trebuie să asigure protecția până la minus 15 grade Celsius, pe ploaie și zăpadă. Hainele trebuie să fie marcate în mod corespunzător, în așa fel încât să fie asigurată vizibilitatea pe timp de ceață. Nu este pentru prima dată când administrația asigură cu întârziere echipamentul de lucru pentru mineri și energeticieni. În trecut, angajații s-au plâns nu numai că echipamentele de iarnă soseau vara, dar și că salopetele prezentau o calitate slabă. Legislația obligă toate companiile și instituțiile ca de cele mai multe ori să aibă în vedere prețul cel mai mic. Astfel, se face rabat de la calitate pentru a se încadra într-un preț avantajos. De cele mai multe ori, din acest motiv, echipamentul de lucru nu rezistă și se uzează foarte repede sau chiar se rupe.

  La nivelul Complexului Energetic Oltenia mii de angajați lucrează în condiții deosebit de grele și au nevoie de echipament de protecție. Angajatorul este obligat să le pună la dispoziție echipamentele de lucru și să asigure condiții pentru desfășurarea muncii fără a fi pusă în pericol sănătatea și integritatea fizică.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!