spot_img
6.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateServiciul Salvamont Gorj, nominalizat la două premii internaționale

  Serviciul Salvamont Gorj, nominalizat la două premii internaționale

  Serviciul Salvamont Gorj este nominalizat pentru câștigarea a două premii la Congresul Mondial al Salvatorilor cu Drone.

  „Proiectul cu dronele se dezvoltă în permanență și faptul că suntem pe un drum bun este confirmat de cea mai recentă apreciere pe care am avut-o, deoarece suntem nominalizați la două categorii de premii la primul Congres Mondial al Salvatorilor cu Drone, care se va desfășura pe 12-13 decembrie, la Paris. Am primit invitație din partea dumnealor să participăm. Ne-au transmis că au luat la cunoștință de realizările noastre“, spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj și al Salvamont România.

   

  Proiect unic la nivel național

   

  Proiectul de salvare cu drone este dezvoltat la nivelul întregii țări, România fiind singura țară din Europa care îl are dezvoltat pe tot teritoriul.

  „Acest proiect este unic la nivel european. Atunci când am implementat proiectul știu că era a cincea țară din Europa, dar cu mențiunea că toate primele patru dinaintea noastră îl implementaseră la nivel local. Suntem primii care l-am implementat la nivel național“, a precizat Sabin Cornoiu.

   

  Salvamont Gorj are în dotare trei camere

   

  Salvamont Gorj are trei drone de căutare în dotare: „Este un program de inteligență artificială, care are menirea să descopere, prin intermediul imaginilor transmise de drone, orice om care se află în natură sau chiar fragmente umane. Dronele funcționează momentan doar ziua. Dronele sunt dotate cu camere de rezoluție înaltă, care fac fotografii succesive din mai multe unghiuri. Imaginile sunt analizate prin acest program, care este considerat cea mai mare descoperire în domeniul salvării din acest moment“, a mai precizat Sabin Cornoiu.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: