spot_img
0.6 C
Târgu Jiu
miercuri, decembrie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitateSingura firmă din Europa care repară panouri fotovoltaice este din Târgu Jiu

  Singura firmă din Europa care repară panouri fotovoltaice este din Târgu Jiu

  O firmă cu sediul în municipiul Târgu Jiu este singura din Europa care repară panouri fotovoltaice. Societatea Darcom Group montează astfel de panouri care asigură atât independența energetică, dar și o investiție profitabilă în domeniul producerii de energie electrică.

  Firma târgujiană participă în aceste zile la Târgul Internațional „RoEnergy“, care se desfășoară în sediul Rectoratului Institutului Politehnic București. „Expun dezvoltatorii de proiecte, producătorii de echipamente energetice și firme de consultanță. Darcom Group din Târgu Jiu este singura firmă din Europa care reparăm panouri fotovoltaice și expunem pompe de apă care se alimentează direct din panourile fotovoltaice fără acumulatori, care reprezintă sistem inovativ“, a precizat Cornel Eftenoiu, reprezentantul Darcom Group.

  Energie produsă de soare pentru clădiri aflate în locuri izolate

  Panourile fotovoltaice sunt montate atât de cei care vor să investească în producerea de energie electrică, precum și de către simpli proprietari de locuințe sau alte spații unde nu există rețea de energie electrică sau vor să-și asigure independența energetică: „Din anul 2012 suntem producători de energie electrică și dezvoltatori de sisteme fotovoltaice în „off grid“ sau „on gridd“, ceea ce înseamnă izolat sau legate la rețeaua de energie electrică. Sistemele fotovoltaice în sistem „off grid“ se folosesc în locurile izolate, unde nu există rețea electrică. Am montat astfel de sisteme la stâne, mănăstiri, pensiuni. Am montat în județul Gorj astfel de sisteme. De exemplu, Mănăstirea Tismana beneficiază de panouri fotovoltaice „off grid“, a mai precizat Cornel Eftenoiu.

  Energie solară pentru agricultură sau piscicultură

  De asemenea, societatea din Târgu Jiu pune la dispoziția agriculturilor pompe de apă care funcționează tot cu energia produsă de soare. „Un alt segment căruia ne adresăm îl reprezintă agricultori cărora le punem la dispoziție pompe care sunt alimentate direct de la panourile fotovoltaice și nu mai este nevoie de pompe pe benzină. Vine soarele, se acumulează apa și pot fi folosite. Se pot folosi la iazurile izolate, pescării sau pentru irigarea unor terenuri agricole. Important este să existe sursa de apă. Avem multe solicitări“, a precizat Cornel Eftenoiu.

  Serviciile companiei din Târgu Jiu au fost diversificate în ultima perioadă. „Avem partener firma Victron, unde Cornel Eftenoiu junior este reprezentant pe România și Europa de Est. Prin showroom-ul pe care îl avem în București, echipăm de la mașini de intervenție și pază și până la salvări și bărci“, a dăugat reprezentantul firmei Darcom.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: