spot_img
Altele
  AcasăActualitateSocietatea care execută lucrările pe strada Victoriei, amendată de Poliția Locală

  Societatea care execută lucrările pe strada Victoriei, amendată de Poliția Locală

  Societatea care execută o serie de lucrări pe strada Victoriei din Târgu Jiu a fost amendată de Poliția Locală, pentru o serie de nereguli:

  „Polițiștii locali cu atribuții în domeniul disciplinei în construcții au efectuat verificări privind respectarea condițiilor de executare a intervențiilor aferente lucrărilor tehnico-edilitare, ca urmare a disconfortului creat participanților la trafic, pe strada Victoria din municipiul Târgu Jiu.

  În urma verificărilor efectuate a fost aplicată sancțiune contravențională în valoare de 6.000 lei, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 43 din 1997 privind regimul drumurilor.
  De asemenea, potrivit prevederilor Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, neaducerea terenului la starea inițială și nerealizarea lucrărilor de curățare, amenajare ori degajare, după caz, a amplasamentului și/sau a terenurilor adiacente ocupate temporar pe durata execuției, odată cu încheierea lucrărilor de bază, se sancționează contravențional cu amendă de la 5.000 – 20.000 lei“, au transmis reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

  Verificările vor continua

  Verificările vor continua și în perioada următoare, în scopul creșterii siguranței participanților la trafic, al protejării mediului înconjurător, dar și al diminuării disconfortului generat de neaducerea la stadiul inițial a părții carosabile, a trotuarelor sau a spațiilor verzi afectate de lucrările de intervenții.

  „Deținătorii sau administratorii de rețele/utilități (furnizori de gaze naturale, operatori de servicii de televiziune, internet, telecomunicații, apă și canal etc), persoanele fizice și juridice beneficiare ale lucrărilor tehnico-edilitare, precum și constructorul/executantul lucrărilor respective, după caz, au obligația de a obține acordul de spargere a domeniului public/privat al municipiului Târgu Jiu și de a reface terenul în termenul și condițiile precizate în acordul de spargere“, a mai anunțat Poliția Locală.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Verificarea si receptia finala a starii asfaltului pus pe canalele facute la astfel de lucrari, ar trebui sa fie facuta si dupa 6-12 luni de la finalizarea lucrarilor , in acest scop fiind retinuta de la plata lucrarii a unor sume de bani. Analizati starea unor astfel de lucari realizate cu timp in urma si veti constata ca aproape toate s-au transformat in denivelari pronuntate care darama suspensiile la masini, ingreuneaza traficul si sunt total inestetice. Tasarea necorespunzatoare a suportului de asfalt, nerealizarea unei continuitati necorespunzatoare cu stratul de asfalt din restul de strada, materiale utilizate necorespunzatoare , tehnologii de lucru nerespectate, pot fi tot atatea cauze. Totul tine de exigenta si priceperea celor din primarie cu atributiuni in domeniu , iar rezultatele se vad pe strazi.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: