spot_img
28.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateSolicită ajutor pentru reabilitarea bisericii din Telești, grav avariată de cutremur

  Solicită ajutor pentru reabilitarea bisericii din Telești, grav avariată de cutremur

  Cea mai mare biserică din comuna Telești a suferit avarii grave în urma seismului de 5,7 grade și are nevoie de o reabilitare generală. Slujbele nu se mai desfășoară în interiorul lăcașului de cult, ci în curtea acestuia.

  „Cea mai mare pagubă o avem la biserica din Telești – Moșneni, care este foarte grav afectată în urma seismului. Nu se mai desfășoară slujbele în incintă. Am făcut sesizări către Prefectură și ISU pentru sesizarea pagubelor. A venit o comisie pentru constatarea pagubelor și soluțiilor pentru remedierea stricăciunilor.
  Este un lăcaș de cult foarte frumos și mare, care necesită costuri considerabile pentru reabilitare“, a spus primarul localității Telești, Romulus Bîldea. Acesta speră să primească fondurile necesare pentru efectuarea lucrărilor de consolidare și reabilitare.

  Școlile și restul bisericilor nu au fost afectate

  În schimb, celelalte biserici din comuna Telești, printre care se află și un lăcaș de cult declarat monument istoric, nu au suferit stricăciuni: „Biserica din centru nu a fost afectată, este monument istoric din anii 1700. Biserica are o vechime de în jur de 100 de ani, dar a beneficiat de lucrări de consolidare, iar acolo nu au fost înregistrate probleme.
  Mai sunt două biserici mai mici, care nu au fost afectate“, a precizat primarul din Telești.

  De asemenea, unitățile de învățământ nu au avut probleme în urma seismelor: „La școli nu am avut niciun fel de problemă, pentru că au fost reabilitate în ultimii ani. La sediul primăriei nu a fost afectat nimic“, a adăugat Romulus Bîldea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!