spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăExterneReuniunea G20, un eșec: Rusia și China au blocat o declarație comună

  Reuniunea G20, un eșec: Rusia și China au blocat o declarație comună

   REUTERS/Samuel Rajkumar

  Miniştrii de finanţe şi preşedinţii băncilor centrale din statele G20 au încheiat sâmbătă în India reuniunile lor, fără să convină asupra unui comunicat comun, din cauza divergenţelor cu China şi Rusia asupra războiului din Ucraina, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

  Reuniţi de vineri la Bangalore, capitala tehnologică a Indiei, responsabilii economici ai statelor G20 au încercat să cadă de acord asupra unor soluţii în faţa provocărilor cu care se confruntă economia mondială, în contextul războiului din Ucraina şi al creşterii inflaţiei.

  India, care asigură preşedinţia G20, a publicat la finalul reuniunilor un „rezumat” al discuţiilor, dar fără un comunicat comun, la fel cum s-a întâmplat la precedentele reuniuni de acelaşi fel desfăşurate anul trecut în Indonezia.

  În timp ce Germania şi Franţa au pledat, la reuniunea miniştrilor de finanţe, pentru menţionarea clară a termenului „război” în proiectul de declaraţie comună, Rusia şi China s-au opus includerii în acesta a două paragrafe referitoare la Ucraina.

  „Majoritatea membrilor au condamnat ferm războiul din Ucraina”, dar cu „evaluări diferite ale situaţiei şi sancţiunilor” impuse Rusiei de către statele occidentale, se arată în textul publicat de ţara gazdă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!