spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateSperiați de prețul la varză

  Speriați de prețul la varză

  Cumpărătorii, speriați de prețul verzei. În județul Gorj, unde o localitate este cunoscută pentru cultura de varză, oamenii se tem că vor rămâne fără provizia de iarnă. Prețul piperat  face ca cei care ajung în piețe să se uite și să plece. Pe tarabe kilogramul de varză este de 2,5 -3 lei, o sumă prea mare, susțin cumpărătorii.

  Comuna Bălești este cunoscută prin agricultorii care cultivă legume, varza fiind principala sursă de rotunjire a veniturilor. Anul acesta, seceta pronunțată le-a dat bătăi de cap cultivatorilor, prin urmare și prețul va fi pe măsură. “ Încă e devreme să vorbim de profit. În alți ani aveam deja mai multe înțelegeri. Este varză, cine vrea să cumpere are de unde. Prețul, ati văzut și dumneavoastră, este măricel. Noi avem marfă, nu import, cine vrea sarmale gustoase știe să facă diferența”, ne-a transmis Ionuț din Ceauru.

  În piețe se găsește, în special, marfă adusă din alte județe. Cumpărătorii spun că în magazinele mari kilogramul de varză este mai ieftin însă calitatea este mai slabă. “ Este scumpă varza. Eu caut de Bălești și nu văd pe tarabe. Momentan, nu cumpăr. Este și scumpă și cu foaie groasă. În supermarket găsești și cu 1,3 lei kilogramul dar nu este bună de sarmale”, a transmis un cumpărător.

  “Este foarte scump kilogramul de varză. Nu știu ce o să ne facem cu prețurile astea. Mai așteptăm, oricum e devreme să bagăm varza la murat de acum”, susține o altă femeie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: