spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateSpitalul Târgu Jiu amendat. Reclamant, șeful Chirurgiei, deranjat de ancheta medicală dispusă...

  Spitalul Târgu Jiu amendat. Reclamant, șeful Chirurgiei, deranjat de ancheta medicală dispusă de conducere

  Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a amendat cu 25.000 de lei Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, pentru lipsa apei calde. Sesizarea a fost făcută de către medicul Claudiu Soare, șeful Secției de Chirurgie din cadrul spitalului din Târgu Jiu, care este în conflict cu conducerea spitalului, după ce aceasta a demarat o anchetă, în cazul femeii operate de eventrație fără nici o ecografie, după care s-a constatat că este însărcinată, având dureri de naștere.

  Medicul Soare se plânge de faptul că spitalul este în reabilitare, că lucrările încurcă activitatea medicală și, pe deasupra, a apărut și lipsa apei calde, iar cea rece n-ar avea presiune. „Vorbim de anul 2023 și în același timp despre lipsa apei… Aceste lucruri au fost consemnate de mai multe ori de către reprezentanții DSP veniți în vizită de prietenie“, susține medicul chirurg într-o postare pe Facebook. Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, a spus că s-a efectuat un control și că s-a aplicat o amendă pentru lipsa apei calde și cu termen de remediere a deficienței și că nu a existat așa zisa vizită de prietenie: „Din câte știu, problema apei calde a fost remediată.  A fost o situație temporară în urma unei defecțiuni“.

  Chirurgii se consideră nevinovați în cazul femeii gravide

  Medicul chirurg Claudiu Soare, care este și consilier județean PNL, a făcut o serie de acuzații la adresa conducerii spitalului, după ce s-a dispus ancheta internă în cazul pacientei gravide și a fost sesizat Colegiul Medicilor din România. Medicii au descoperit abia pe masa de operația că femeie cu eventrație era și gravidă, având, de fapt, dureri de naștere, astfel că a fost chemat de urgență medicul ginecolog și neonatologul și s-a efectuat operația de cezariană. Totul s-a terminat cu bine, iar femeia și copilul au plecat acasă, însă situația este anchetată în continuare, pentru a se stabili dacă a fost încălcat protocolul medical. Medicii de la secția de Chirurgie consideră că nu au greșit cu nimic și au trimis o notificare conducerii spitalului că renunță la gărzi de la 1 septembrie, supărați că sunt luați la întrebări. Aceștia nu au făcut nici măcar o ecografie în cazul pacientei, procedură obligatorie, după cum a precizat un renumit medic de la spitalul din Timișoara.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!