spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateStațiunea Baia de Fier va beneficia de cea mai mare rețea de...

  Stațiunea Baia de Fier va beneficia de cea mai mare rețea de piste de biciclete din Gorj 

  Stațiunea Baia de Fier va beneficia, în curând, de cea mai mare rețea de piste de biciclete din județul Gorj, printr-un proiect cu fonduri europene. Sute de copii din Baia de Fier au participat, recent, la evenimentul „Cicloturismul în Familie”, prima ediție, care face parte integrantă din proiect. 

  Distracția copiilor a început cu recitalul susținut de toboșarii coordonați de actorul și percuționistul Mihai Axinte-Aurel Ciucuri și Andrei Pletea, moment finalizat de coregraful Florin Lixa.

  După ce s-au energizat muzical, copiii au avut parte de 2 activități de provocare pentru ei. Elevii de la învățământul primar, sub îndrumarea învățătoarelor, au luat parte la atelierele de creație, unde au realizat diverse obiecte decorative, multe având ca temă principală bicicleta. Elevii claselor gimnaziale au participat la concursul de demonstrare a abilităților la ciclism, iar cei care nu s-au înscris la concurs au participat la concursul Bicicleta Florală.

  În paralel, toți copiii au avut posibilitatea să își facă poze gratuit la cabina foto amplasată în curtea Liceului Tehnologic Baia de Fier, sau să își consume energia pe toboganul amplasat în zonă.

  După terminarea concursurilor, a început spectacolul magicianului Decova-artist iluzionist, unde copiii s-au întrecut care pe care să-i fie ajutoare pe scenă. BACIO și membrii trupei Bumbescu Band au urcat și ei pe scenă și au încălzit atmosfera pe ritmuri latino, grecești sau ale muzicii populare autentice românești.

  La final, au urcat pe scenă 15 tineri naiști acompaniați de profesorul Dumitru Pasăre, cei mai mulți dintre ei aflându-se printre cei care au cântat, în 2015, în concertele lui Andre Rieu din România și Olanda.

  Toate aceste acțiuni au fost organizate de UAT Comuna Baia de Fier, evenimentul CICLOTURISMUL ÎN FAMILIE făcând parte din proiectul DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII TURISTICE ȘI DE AGREMENT ÎN STAȚIUNEA BAIA DE FIER, JUDEȚUL GORJ, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului.

  Rezultatele finale ale proiectului vor fi:

  Lungime/suprafață pistă de biciclete construită: 7,712 km / 7.712 mp;

  Suprafață de spațiu verde amenajată: 30.738 mp;

  Lungime/suprafață alei pietonale realizate: 7,712 km / 7.712 mp;

  Suprafața infrastructurilor pentru recreere/agrement create: 2714,5 mp;

  Suprafață locuri de recreere și popas amenajate: 50,05 mp;

  Proiectul are dată de finalizare 31.12.2023 cu o valoare de 22.558.332,27 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 21.908.111,18 lei, iar cuantumul contribuției proprii este de 650.221,09 lei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: