spot_img
-1.5 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateStoparea extinderii coronavirusului COVID-19 depinde de fiecare dintre noi! Amenzi pentru cei...

  Stoparea extinderii coronavirusului COVID-19 depinde de fiecare dintre noi! Amenzi pentru cei care nu se spun regulilor!

  Autoritățile județene fac apel la cetățeni să ia legătura cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică Gorj dacă cunosc persoane care ar putea fi un pericol pentru semenii lor. Apelul vine în contextul în care și în România numărul persoanelor infectate cu COVID 19 crește. Cei care nu respect regulile impuse trebuie să știe că amenzile sunt usturătoare.

  Tuturor cetățenilor care sosesc în județul Gorj din țări afectate de coronavirus, inclusiv din zone care ulterior au fost declarate zone galbene sau roșii de risc, li se recomandă să ia urgent legătura cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică Gorj. Pentru județul Gorj, atât persoanele care sosesc din zone afectate ale țărilor în care au fost cazuri confirmate de coronavisul COVID-19, cât și cei care cunosc persoane care s-au întors din aceste zone, sunt rugați să ia urgent legătura cu Direcția de Sănătate Publică Gorj prin intermediul numărului de telefon: 0253210156 sau Centrul de Coordonare și Conducere a Intervenției constituit la sediul Instituției Prefectului – Județul Gorj la numerele de telefon 0755127603 sau 0755127602,  a transmis Instituția Prefectului.

  Amenzi

  Există și cetățeni care nu țin cont de sfatul autorităților. Ba chiar au părăsit sistemul de izolare, toți au fost prinși și amendați. “Persoanele care sunt autoizolate la domiciliu sau persoanele care se află în carantină sunt rugate să respecte cu strictețe regulile de autoizolare sau carantină. Atragem atenția că nerespectarea acestor reguli se sancționează contravențional cu amendă de la 10000 la 20000 lei, sau penal, după caz. Până în prezent, Direcția de Sănătate Publică Gorj a sancționat contravențional 5 persoane care nu au respectat regulile de autoizolare. Pentru fiecare persoană care nu a respectat carantina a fost aplicată o amendă de 10000 lei. Totodată, adresăm rugămintea tuturor părinților să acorde o atenție sporită copiilor. Pentru perioada în care sunt închise unitățile școlare este foarte important să evităm să ne lăsăm copiii să intre în contact cu grupuri de copii sau să-i lăsăm să-și petreacă timpul în zone aglomerate. Trebuie să conștientizăm că măsurile autorităților sunt pentru prevenirea coronavirusului COVID-19 și trebuie respectate cu strictețe. Vă rugăm să fiți responsabili!”, au transmis autoritățile.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: