spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateStudentă din Oradea, revoltată de comportamentul directoarei teatrului din Târgu Jiu

  Studentă din Oradea, revoltată de comportamentul directoarei teatrului din Târgu Jiu

  O studentă din Oradea s-a arătat revoltată pe rețelele de socializare de condițiile de cazare de care a avut parte în timpul desfășurării unei manifestări organizate de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu. Denisa Câșlariu deplânge și modul în care a fost tratată de către directoarea teatrului, Mariana Ghițulescu.

  Tânăra, studentă la Universitatea din Oradea la Arte Vizuale, a participat la Consorțiului Universitar Arte, o manifestare organizată de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Denisa susține că organizarea a lăsat mult de dorit, însă a fost revoltată de condițiile de cazare: „Ne-ați chemat să trageți apa pe noi.
  Context: am venit să-mi reprezint universitatea la prima ediție a Consorțiului Universitar Arte organizat de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” de la Târgu Jiu. Important acest «prima ediție». Organizare… de la nerespectarea orelor din program, la o confuzie generală în legătură cu locația, activități concrete, nu mai zic nimic. Dar condițiile de cazare? Voi lăsa imaginile să vorbească. Pe lângă lipsa apei calde, a prizelor din cameră și în general a unor norme de igienă DE BAZĂ, cel mai distractiv a fost… la baie. Ne-au pus într-un cămin de liceu parcă uitat de lume, în contextul în care cei din București, Tg. Mureș etc. au fost cazați în căminele Universității Constantin Brâncuși, unde aveau măcar baie în cameră, vase normale de wc. Pe ce criterii ați făcut împărțirea echipelor, mă întreb?“.

  Răspunsul scandalos oferit de directoarea Ghițulescu
  Mariana Ghițulescu, director Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”

  Studenta s-a plâns de aceste condiții directoarei Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, Mariana Ghițulescu, care a venit în funcție la începutul acestui an din postul de profesor de actorie la un liceu din București, însă aceasta i-a dat un răspuns scandalos: „După ce ne-am exprimat nemulțumirile în privat, vreți să știți răspunsul? Cred că e ușor de anticipat. «Să meargă acasă dacă nu le convine», spuse doamna directoare a Teatrului. Toată lumea ridică din umeri, nicio scuză sau o încercare de rezolvare cumva. Ce ați făcut cu fondurile primite pentru acest proiect? Că pentru cazarea studenților și a profesorilor cred că ați uitat să alocați un buget. Să stea și domniile lor rectori să vadă ce bine e!“.

  „Am fost învățați generație cu generație să plecăm capul și să acceptăm orice“

  Tânăra din Oradea spune că a ales să vorbească despre aceste probleme de care erau nemulțumiți și colegii ei și a preferat să plece după ce a prezentat piesa pregătită: „V-ați lăudat că Târgu Jiu este anul acesta capitala tineretului. Nu știu cum vi s-a acordat titlul ăsta. Păcat de operele lui Brâncuși. Poate o să-mi spuneți că trebuia să plec. Păi asta am și făcut. După ce am terminat de pus în scenă spectacolul pregătit împreună cu colegii mei, mi-am făcut bagajele și am plecat a doua zi. Singurul motiv pentru care nu am exprimat mai răspicat aceste probleme a fost pentru că nu am vrut să îi trag și pe ei în asta. Dacă ei nu au vrut să se exprime, e dreptul lor. Dar eu nu mai vreau să tac. Am fost învățați generație cu generație să plecăm capul și să acceptăm orice. Gata. Nu mai vreau. Nu mai accept. Cer prea mult de la țara mea? Nu mă mir că atâția pleacă. Eu una, dacă aveam dubii dacă să mai rămân sau nu, acum m-am convins. E trist. Am scris asta ca să învățați din greșelile mele“.

  Mariana Ghițulescu nu a putut fi contactată cu privire la acuzațiile care i se aduc.
  Aceasta nu este, însă, la prima ispravă de acest fel. Din cauza comportamentului directoarei, șapte angajați au plecat din instituție.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Rusine „Ghituleasco”, rusine! Proasta ta crestere a scuipat in obrazul imaginii orasului. Nu-ti meriti scaunul pe care il ocupi si nu ai inteles ce presupune acuparea acelui scaun. Mai bine ai sta acasa la cratita si ca job , maturatul unor scari de bloc, ti s-ar potrivi mai bine. Reflecteaza!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: