spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateStudiu de trafic în Târgu Jiu. Se vor introduce noi sensuri de...

  Studiu de trafic în Târgu Jiu. Se vor introduce noi sensuri de circulație pe străzile aglomerate

  Primăria municipiului Târgu Jiu va realiza în acest an un studiu de trafic, în funcție de care se vor stabili noi sensuri de circulație pe arterele aglomerate.

  Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărire Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a precizat că studiul de trafic va stabili soluțiile pentru fluidizarea circulației care vor fi puse în aplicare: „Este prinsă în lista de investiții realizarea unui studiu de trafic la nivelul municipiului Târgu Jiu, care va trebui să stabilească în primul rând așezarea sensurilor de circulație, în ideea realizării acelor sensuri unice, pentru că este o modalitate bună în orașele aglomerate pentru fluidizarea traficului. Vor fi probleme de trafic chiar și cu acele sensuri unice, dar sperăm că unele mai mici. Este un număr foarte mare de mașini în Târgu Jiu și zilnic vin un număr mare de mașini. Străzile din Târgu Jiu sunt înguste și nu există posibilitatea de lărgire.

  Studiul de trafic o să vină cu soluții pentru rezolvarea problemele din zonele aglomerate, cum ar fi A. I. Cuza-Piața Mică sau 8 Mai. Aceste probleme trebuie tratate de specialiști, care au la îndemână diferite programe de simulare, care pot face studii de circulație, măsurători de trafic și tot ce trebuie făcut“.

  Un an de zile se va lucra studiul de trafic

  Ionuț Jilăveanu a precizat că studiul de trafic va fi finalizat anul viitor: „Probabil că se va lucra la el timp de un an de zile, dar o dată cu punerea în aplicarea ar trebui să avem bulevardele doar pentru circulație, nu și pentru parcare, ar trebui să crească numărul de parcări, pentru că pe o stradă cu sens unic își permite legea să parchezi pe una din părți, bineînțeles că se va introduce și parcarea prin SMS“.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Bună seara nu vreau sa deranjez pe nimeni, numai îmi dau cu părerea.Cel mai necesar ar fi un semafor cu buton la trecerea de pietoni de la Super 2000

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: