spot_img
0.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăActualitateSuma record pe care o încasează Primăria Tismana de la Compania de...

  Suma record pe care o încasează Primăria Tismana de la Compania de Apă Oltenia

  Primăria localității Tismana încasează o sumă record de la Compania de Apă Oltenia SA, reprezentând taxă de concesiune pentru captarea de apă din satul Isvarna. Suma încasată lunar de către Primăria Tismana este de 60.000 de lei.

  „Pentru ceea ce folosesc, plătesc o chirie Primăriei Tismana. De anul trecut, Municipiul Craiova, după 40 de ani, plătește chirie pentru instalațiile și suprafața de teren pe care o utilizează. Încasăm suma de 60.000 de lei în fie care lună“, a spus Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana.

  Printre acționarii Companiei de Apă Oltenia se numără Municipiul Craiova, Municipiul Calafat, Municipiul Băileşti, oraşul Filiaşi, Consiliul Județean Dolj și alte primării din județul vecin.

  Localnicii, nemulțumiți de calitatea apei

  Cu toate că apa din Isvarna alimentează municipiul Craiova, dar și alte localități din județele Gorj și Dolj, localnicii din Tismana nu beneficiază de apă din această sursă. Primarul Marian Slivilescu spune că principala problemă pentru a lua apă din captarea Companiei de Apă Oltenia de la Isvarna este prețul impus care este mai mare decât cel plătit în prezent de locuitori: „Localnicii din Isvarna au fost alimentați timp de doi ani de zile din apa care merge către Craiova. Au fost însă unele problemele cu pompele, pentru că apa s-a dat satelor Isvarna și Costeni prin pompare, proces care era realizat de Compania de Apă Craiova și suporta energia electrică pentru funcționarea pompelor. Principalul motiv pentru care acum suntem blocați este că prin hotărârea Consiliului Local Craiova, apa pleacă din conductă la prețul de doi lei, iar prețul Tismana este de 1,6 lei. Astfel, operatorul trebuie să cumpere apă la prețul de 2 lei/metrul cub și s-o dea populației cu 1,6 lei /metrul cub la care se adaugă și alte costuri aferente. Suma care ne-o achită este importantă pentru noi și nu mai putem să cerem să ne subvenționeze și apa“.

  Primar Tismana: „Apa este potabilă“

  Oamenii sunt nemulțumiți și spun că apa de la Isvarna este mai bună decât cea pe care o primesc. Mai mult decât atât, localnicii spun că nu este potabilă. „Locuitorii din Isvarna au apă potabilă din două surse care sunt verificate și sunt sub supravegherea Sanepidului. Nu se pune problema că apa nu este potabilă. Oamenii consideră că apa din conducta care merge la Craiova mult mai  bună decât cealaltă, dar asta nu înseamnă că nu este potabilă. Sunt luate periodic probe de apă“, a mai precizat primarul localității Tismana.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: