spot_img
0.9 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesServiciile Sociale ale DGASPC Gorj, licențiate în integralitate

  Serviciile Sociale ale DGASPC Gorj, licențiate în integralitate

  Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a finalizat licenţierea tuturor serviciilor sociale din subordinea sa. Conducerea unității a reușit astfel să evite evacuarea persoanelor aflate în regim social. DGASPC Gorj este printre puținele entități din țară care au reușit să obțină avize de funcționare pentru toate spațiile de cazare din subordine. 

  După multă muncă conducerea DGASPC Gorj poate respira ușurată. În situaţia în care nu se obţineau aceste licenţe, trebuia găsită o soluţie pentru beneficiari, deoarece funcţionarea serviciilor sociale nu mai era posibilă, urmând ca acestea să  fie radiate din Registrul Naţional al Serviciilor Sociale din România. De aceea, s-au întreprins demersurile necesare si s-au depus eforturi, atât din partea angajaţilor, cât si a conducerii DGASPC Gorj, pentru obţinerea licenţelor de funcţionare. Meritele pentru licenţierea serviciilor au revenit întregii echipe a DGASPC, care a beneficiat și de sprijinul Consiliului Judeţean Gorj, cu toţii înţelegând importanţa acestui proces, în tot ceea ce s-a realizat primând interesul beneficiarilor de servicii sociale.

  5 ani fără stres

  „ Recent s-a obţinut licenţa de funcţionare pentru serviciul social Casa de tip familial pentru copilul separat temporar sau definitiv de părinţii săi „Pociovalitea” Novaci, din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Novaci, cu o capacitate totală  de 8 locuri. In perioada septembrie 2017 – februarie 2019 au fost licenţiate 25 de servicii sociale aflate în subordinea DGASPC Gorj, astfel că, în prezent, toate cele 39 de servicii sociale subordonate Direcţiei au licenţă de funcţionare definitivă  pe o perioadă  de 5 ani. Pe parcursul procesului de licenţiere, echipa DGASPC Gorj a dovedit că  s-au respectat si se respectă  în continuare, în totalitate, standardele minime obligatorii de calitate. Astfel, în urma evaluării s-a constatat, pentru fiecare serviciu social în parte, că  sunt îndeplinite standardele de calitate prevăzute de legislaţia în vigoare”, a declarat directorul executiv Lucian Zălog.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: