spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateSumele repartizate Gorjului în urma cutremurelor pot fi majorate

  Sumele repartizate Gorjului în urma cutremurelor pot fi majorate

  Școală afectată de cutremure din comuna Arcani, Gorj

  Sumele repartizate Gorjului pentru refacerea clădirilor afectate de cutremure pot fi majorate. Deputatul de Gorj, social-democratul Mihai Weber, a anunțat că a stat de vorbă cu oficialii din Guvern, iar aceștia l-au asigurat că lista obiectivelor afectate poate fi completată, în funcție de solicitările autorităților locale și județene.

  Gorjul a primit din Fondul de intervenție al Guvernului aproximativ 51 milioane de lei, bani cu destinație pentru consolidarea școlilor care au suferit deteriorări, în urma mișcărilor tectonice din ultimele zile.
  „Situația în care se află Gorjul, după cutremurele care au avut loc, a fost foarte bine înțeleasă de reprezentanții Guvernului. Astfel, în urma demersurilor inițiate, localitățile Târgu Jiu, Tismana, Arcani, Runcu și Stănești au primit bani pentru refacerea a 16 unități de învățământ afectate de seisme. Le-am mulțumit personal Prim-Ministrului, Ministrului Dezvoltării și Secretarului General al Guvernului pentru susținerea solicitărilor venite din Gorj. Totodată, aceștia m-au asigurat că lista poate fi completată și cu alte obiective afectate de cutremure, în funcție de solicitările autorităților locale și județene”, a transmis deputatul de Gorj, Mihai Weber.
  După cutremurele din Gorj, Ministerul Dezvoltării a extins criteriile de înscriere în programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!