spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Altele
  AcasăEconomicSindicalist: CEO nu se mai salvează nici cu 10 miliarde de euro

  Sindicalist: CEO nu se mai salvează nici cu 10 miliarde de euro

  Unul dintre liderii de sindicat din sectorul energetic nu mai crede în șansele Complexului Energetic Oltenia de a continua prea mult timp pe piața de energie. Florin Cimpoieru, actual sindicalist la Termocentrala de la Craiova și zeci de ani salariat al Sucursalei Electrocentrale de la Ișalnița, a declarat că, de la un an la altul, au scăzut cantitățile de cărbune trimise către grupurile energetice.

  Ca urmare a deciziei de a implementa un Plan de restructurare și decarbonare, investițiile din carierele miniere nu mai sunt la același nivel ca în anii trecuți. Prin urmare, în opinia liderului de sindicat, s-a ajuns în situația în care chiar și o investiție consistentă la Complexul Energetic Oltenia nu ar mai salva situația.

  „CEO nu se mai salvează nici cu 10 miliarde de euro. Sunt multe elemente care mă fac să trag această concluzie. Este, în primul rând, faptul că subunitățile miniere vitale pentru grupurile energetice nu au mai beneficiat de investiții majore și de continuitate în zona fronturilor de lucru. Utilajele au fost lăsate să cadă și nu s-a mai investit pentru că cine mai face investiții când este aprobat un calendar de închidere de capacități în minerit și în termocentrale. Mai puțin cărbune și mai puțină energie înseamnă mai puțini bani. Acum se vorbește despre închiderea urgentă a grupurilor 3 și 7 de la Rovinari și Turceni pentru ca țara noastră să primească acea tranșă de 3 miliarde de euro din PNRR. Unde mai sunt perspectivele, când avem aproape 2.000 de salariați angajați pe perioadă determinată și care pot pleca rapid?”, a declarat Florin Cimpoieru, sindicalist din sectorul energetic.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: