spot_img
26.3 C
Târgu Jiu
luni, iunie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitateSute de copii cu probleme respiratorii au veni la Spitalul de Urgență...

  Sute de copii cu probleme respiratorii au veni la Spitalul de Urgență Târgu Jiu

  De la începutul anului și până în prezent, la Camera de Gardă Pediatrie s-au prezentat 300 de copii cu diverse afecțiuni respiratorii, marea majoritate cu viroze respiratorii, dar și cu pneumonii și bronșiolite și mai puțini cu afecțiuni digestive.

  „Astăzi, în Secția Pediatrie se află internați 26 de copii: cinci copii diagnosticați cu gripă, 20 cu afecțiuni respiratorii și un copil diagnosticat cu COVID.
  Cei mai mulți dintre pacienții internați au vârste cuprinse între câteva luni și 6 ani. La internare, toți copiii sunt testați PCR pentru a afla dacă sunt infectați cu virusul SarS-CoV2 și testați pentru a depista dacă au gripă. În medie, copiii au avut nevoie de 5 zile de internare în Secția Pediatrie pentru a se face bine“, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Cabinetul Pediatrie din Ambulatoriul Integrat funcționează în două ture

  Medicii îi sfătuiesc pe părinți să evite zonele aglomerate, dar și contactul cu persoanele bolnave (răcite) și de asemenea, le recomandă să se adreseze și medicilor de familie sau celor din centrele de permanență, înainte de a veni la Camera de gardă din spital.
  Pentru a fi evitată aglomerarea Camerei de Gardă Pediatrie, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis înființarea celei de a doua ture în Cabinetul Pediatrie din Ambulatoriul Integrat. „Din data de 05.01.2023 funcționează a doua tură în Policlinică. Astfel, părinții pot aduce micuții la consult, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 – 14:00 și 14:00 – 21:00, în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie și a certificatului de naștere al copiilor“, a spus Mihaela Floroiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
  În prezent, la Secția Boli Infecțioase sunt internați șase pacienți cu gripă (5 cazuri tip A și 1 caz tip B), dar și patru pacienți cu viroze și 5 cu COVID.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!