spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateTârgu Jiu: Indicele de îmbolnăviri se apropie de 2 la mia de...

  Târgu Jiu: Indicele de îmbolnăviri se apropie de 2 la mia de locuitori. Se impun circuite în piețe și dezinfecții pe străzi!

  Autoritățile, în alertă după ce în Municipiul Târgu Jiu crește alarmant numărul de infectări cu coronavirus. Prefectul județului Cosmin Pistol cere șefilor din instituțiile publice să coboare din birouri pentru a face controale cot la cot cu subordonații.

  Primarul Marcel Romanescu reduce locurile de parcare din apropierea piețelor și dezinfectează străzile din Municipiu. Prefectul susține că dacă în următoare perioadă numărul de îmbolnăviri la nivelul Municipiului Târgu Jiu crește, autoritățile vor fi nevoite să suspende activitățile. “Din păcate, situația nu este cea mai bună în ceea ce privește municipiul Târgu Jiu. Indicele se apropie de 2 și cu siguranță va evolua negativ, adică să depășească valoarea de 2 la mie. La nivelul județului avem o rată de 1,15 și suntem în creștere. De aceea, în weekend, împreună cu instituțiile de control, am fost prezent în târgurile săptămânale și în piețele de pe raza municipiului Târgu Jiu. Constat că în anumite cazuri nu sunt respectate regulile de combatere a pandemiei. Fac apel către toți conducătorii de instituții publice să iasă în stradă alături de echipele pe care le conduc și să monitorizeze gestionarea acestei pandemii. Fac apel și către administrația piețelor din Târgu Jiu să își ia toate măsurile, să scoată din birouri toți funcționarii publici de care dispun și să fie alături de cetățeni. După cum știți, m-am exprimat public că îmi doresc ca agenții economici să fie partenerii mei în gestionarea acestei crize. Nu vreau să se ajungă să suspendăm activități, dar punctual, acolo unde se constată că nu se respectă anumite reguli, vom ajunge la măsuri dure. O spun foarte clar, vom suspenda activități! Mă refer aici la activități de gestionare a anumitor târguri, unde am constatat că nu se respectă regulile de combatere a pandemiei”, a transmis prefectul Cosmin Pistol.

  Circuite în piețe

  Primarul Marcel Romanescu susține că a ținut cont de sfatul prefectului și deja a impus o serie de măsuri în piețe și zonele aglomerate. “Am avut o discuție mai lungă cu domnul prefect, strict legat de ceea ce se întâmplă în Târgu Jiu. Avem și lucruri pozitive, precum transportul în comun, unde în mare parte se respectă condițiile impuse de normele sanitare, dar avem și zone deficitare. Mă refer aici la târgul de gross de la Drăgoeni și chiar la cele două piețe, Piața 9 Mai și Piața Centrală. Am discutat cu reprezentanții Poliției Locale și cu directorul Edilitara, domnul Zaharia, cel care administrează cele două piețe. Vom face în așa fel încât să respectăm condițiile impuse cu acele circuite de intrare și de ieșire din piețe, dar și limitarea numărului de mașini în piața de gros din Drăgoeni. Încercăm ca numărul persoanelor care intră în contact în aceste zone aglomerate să fie limitat la maximum. De miercuri, după discuțiile purtate cu reprezentanții Edilitara, bulevardele, străzile și piețele vor fi dezinfectate în fiecare dimineață între ora 4 și ora 7:30. Este clar că dezinfecția se poate face mult mai ușor înafara traficului aglomerat. Ne-am aprovizionat cu substanța necesară impusă de DSP și vom face dezinfecție pe străzile și bulevardele din municipiul Târgu Jiu”, susține primarul.

  Direcția bună

  Pe de altă parte primarul susține că este nevoie de mai multă implicare din partea reprezentanților MAI. Marcel Romanescu vrea să vadă și poliția în stradă nu doar angajații primăriei. “Circuitele, așa cum au fost și la începutul pandemiei, trebuie respectate printr-o implicare mult mai mare a reprezentanților Ministerului de Interne. Asta i-am și spus domnului prefect, că îmi doresc ca prin echipele mixte Poliție Locală, Jandarmerie și Poliție Națională, toți cu atribuții pe ordine publică, să văd o mobilizare în municipiul Târgu Jiu. Nu în ideea de a speria pe cineva sau de a sancționa drastic, decât în situații deosebite. Eu sunt sigur că uniforma va impune și respectarea regulilor de primă necesitate, adică purtarea măștii. Trendul este crescător. Am ajuns luni la 1,92 de infectări la mia de locuitori. Suntem la câteva procente până la acel prag psihologic de 2. Mi-aș dori să nu depășim pragul de 3, pentru că ar apărea probleme și am intra pe un cod roșu, care ar presupune închiderea școlilor, restricționarea activităților din restaurante și din alimentația publică. Lucrurile s-ar agrava dacă am depăși acest prag psihologic de 3. Raportat la ceea ce se întâmplă la nivel național, suntem pe o direcție bună. Nu vom putea limita la maxim, dar 1,92% raportat la municipiile din jurul nostru, este un procent scăzut”, a transmis Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: