spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesSituație gravă la Secția Medicală I a Spitalului Județean: jumătate din medici...

  Situație gravă la Secția Medicală I a Spitalului Județean: jumătate din medici sunt infectați cu SARS-CoV-2

  Peste 20 de cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu sunt diagnosticate cu COVID-19 și se află în carantină la domiciliu sau internate în spital. Situația evoluează de la o zi la alta, pentru că sunt cadre medicale care revin în activitate și altele care se îmbolnăvesc.

  O situație dificilă este la Secția de Medicală I a Spitalului, unde din cei șase medici care își desfășoară activitatea, jumătate sunt infectați cu noul coronavirus și nu își pot desfășura activitatea. „Ne dorim să închidem temporar secția pentru a face o dezinfecție totală. la această secție este personalul cel mai infectat. Din cei șase medici, trei au fost testați pozitiv. Mai sunt câțiva pacienți internați. Sper să găsim o soluție pentru a face dezinfecția cât mai repede“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Se caută soluții pentru Compartimentul de pneumologie

  O situație deosebită este la Compartimentul de Pneumologie, unde își desfășoară activitatea un singur medic specialist, doctorița Elena Vlad, care a fost diagnosticată cu COVID-19 și se află sub tratament. „Ne gândim la o detașare pentru o anumită perioadă de la Spitalul de Pneumoftiziologie Dobrița sau de la secția TBC din cadrul spitalului nostru. Trebuie să găsim o soluție cât mai repede, pentru că sunt pacienți care au nevoie de îngrijire și consultații“, a mai precizat Dumitru Vienescu.

  Pregătirea spațiilor pentru sezonul rece

  O altă problemă o reprezintă pregătirea spațiilor de triaj epidemiologic pentru sezonul rece. „Am început pregătirea pentru sezonul rece. Nu ne dorim să se întâmple ca la alte spital și să avem situații ca pacienții să aștepte în ploaie sau în frig“, a mai precizat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: