spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateTârgu Jiul “se bate” cu Sighișoara pe investitori

  Târgu Jiul “se bate” cu Sighișoara pe investitori

  Polonezii care au venit la Târgu Jiu să investească încă inspectează piața. Deși au avut loc primele discuții cu oficialii Primăriei, decizia de a deschide sau nu o afacere în oraș  încă nu e certă. Primarul susține că dacă bate palma, se vor crea 450 de locuri de muncă.

  Început de an promițător la Târgu Jiu. Mai mulți investitori au trecut pragul Primăriei Târgu Jiu pentru a se interesa de oportunitatea deschiderii unei afaceri. Două societăți poloneze caută teren în oraș. “Este cea de-a doua companie care ne vizitează în ultimele două săptămâni la Târgu Jiu, pentru achiziționarea unui teren de o suprafață de aproximativ 25 de hectare.  Săptămâna trecută au venit reprezentanții unei companii care și-ar dori să dezvolte un anumit gen de fabrici pe această suprafață de teren, din zona Ciocârlău. De data aceasta a venit o altă companie, tot poloneză, întâmplarea se face să fie tot din Polonia, care dețin în momentul de față cam 80% din producția și distribuția pe citrice la nivel european. De data aceasta se reprofilează în România și pe producție. Se dorește să construiască pe cele 25 de hectare, pentru început, sere de mare capacitate, sere care, ulterior, să le poate furniza produsele necesare pentru a livra supermarketurilor de la nivel national”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Concurență

  Oficialii susțin că din primele discuții reprezentanții firmelor străine nu sunt încă hotărâți dacă să rămână sau nu la Târgu Jiu. o altă localitate din Românie le face cu ochiul.“Au venit la Târgu Jiu pentru o discuție. Mai au o discuție și, au fost foarte sinceri, la Sighișoara. Avantajul nostru este că cel, puțin acel teren de care discutăm, terenul din Ciocârlău, poate fii imediat racordat la rețelele de gaze și electricitate. Acolo avem o magistrală pentru gaze cu o stație de transformare în apropiere, pe data parte este și o stație de transformare electrică, iar lucrul acesta i-a încântat foarte mult că pot beneficia de utilități pentru perioada imediat următoare”, a mai transmis edilul.

  Locuri de muncă

  Din primele discuții investitorii polonezi ar avea nevoie de aproximativ 450 de angajați. “A fost o discuție pentru noi e binevenită. Le-am spus că vom condiționa la licitație eventuala cumpărare a terenului de creare a unui anumit număr de locuri de muncă. Dacă cei dinainte vorbeau de 150 -200 de locuri de muncă, pentru început, pentru începerea activității, aici, se vorbește de 450 de locuri de muncă, pentru sere. Vedem exact care dintre cele două companii vor rămâne, nu doar la faza de intenție, și putem să concretizăm. S-au și deplasat în cele două locații, în primul rând în zona Ciocârlău, acolo unde deținem două suprafețe suprafețe de teren de 22 de hectare și una de 5 hectare care va spuneam sunt în apropierea rețelelor de utilități. Pe de altă parte, i-am dus pe cei doi investitor și în zona CET-ului, acolo unde pe cele 30 de hectare dorim să creăm un parc industrial însă acolo nu putem să mergem pe vânzarea terenurilor, mergem doar pe concesiuni. Din ceea ce am văzut, pe polonezi, poate este și o politică a companiilor poloneze, care nu ne dezavantajează, merg pe ideea achiziționării de teren, nu concesiune. Ne-au spus că vor să dezvolte aceste investiții și sunt interesați să aibă stabilitate asupra proprietății terenului pe care îl vor folosi investițiile pe care le derulează”, a mai declarant primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: