spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateTerasă construita ilegal pe Calea Eroilor

  Terasă construita ilegal pe Calea Eroilor

  O terasa a fost amenajată ilegal în zona de protecție a Ansamblului monumental Calea Eroilor.

  ,,În data de 21.03.2022, polițiștii locali cu atribuții în domeniul disciplinei în construcții au constatat că în zona de protecție a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” a fost realizată o construcție, având destinația de terasă, fără a respecta prevederile autorizației de construire eliberată de Primăria Municipiului Târgu Jiu.

  Potrivit prevederilor Legii nr. 50/1991 R, lucrările de construire realizate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege, la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate, fără autorizație de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia, cu excepțiile prevăzute de lege, constituie infracțiuni.

  Față de cele constatate, în temeiul prevederilor art. 24 din Legea nr. 50/1991 Republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, coroborat cu art. 61 din Codul de Procedură Penală, au fost sesizate organele de cercetare penală.

  De asemenea, întrucât societatea comercială în cauză, desfășura activitate de alimentație publică în terasa respectivă, fără a deține aviz de funcționare, polițiștii locali cu atribuții pe linia controlului comercial au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 1000 lei, dispunând totodată suspendarea activității comerciale, până la data autorizării, în conformitate cu prevederile H.C.L nr. 118/2019 privind aprobarea Regulamentului privind condiţiile de desfășurare a activităților de comerț stradal și a teraselor de alimentație publică pe raza municipiului Târgu Jiu”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: