spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateTinerii absolvenți, așteptați la AJOFM

  Tinerii absolvenți, așteptați la AJOFM

  Sediu la standarde europene pentru AJOFM GorjAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă AJOFM) Gorj pregătește terenul pentru absolvenți, care se pot înscrie în căutarea unui loc de muncă. Cum oferta de muncă pentru tinerii neexperimentați, în județul Gorj, nu este, însă, foarte variată, oficialii instituției se așteaptă ca numărul șomerilor să crească, la cei existenți adăugându-se și absolvenții care nu se vor putea angaja.

  Tinerii absolvenți au la dispoziție 60 de zile de la absolvire să își depună somajul pentru a beneficia de facilitățile oferite de stat. Ajutorul de șomaj se oferă indiferent de studiile absolvite.
  “Informăm absolvenții, promoția 2022, de faptul că data absolvirii studiilor în conformitate cu prevederile legale este 27 mai 2022, iar în termen de 60 de zile de la absolvire sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţa AJOFM Gorj, pentru a beneficia de servicii personalizate, în vederea integrării pe piaţa forţei de muncă. Astfel, absolvenţii instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul, beneficiază de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare. Absolvenţii de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, sunt așteptați să se înregistreze în evidența AJOFM Gorj până la data de 25.07.2022 inclusiv. Elevii care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ”, a transmis AJOFM Gorj.
  Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţele agenţiilor teritoriale ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt:
  • actul de identitate
  • actul de studii sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: