spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăSocialCopiii din sistemul de protecție al DGASPC Gorj, în excursie prin România

  Copiii din sistemul de protecție al DGASPC Gorj, în excursie prin România

  Vacanța de primăvară a însemnat nu doar o perioadă de relaxare, ci și prilejul pentru ca zeci de copii din sistemul de protecție specială al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj să viziteze diferite zone și obiective turistice din țară, creându-și amintiri frumoase, pe care le vor povesti mult timp de aici înainte. Conducerea Direcției a reușit să le ofere beneficiarilor din cadrul serviciilor sociale pentru copii câteva zile pline de distracție și voie bună, drumeții în natură, dar și vizite la importante obiective turistice din județe precum: Sibiu, Vâlcea, Hunedoara, Dolj sau Mehedinți.

  Copiii care frecventează centrul de zi din cadrul Complexului de Servicii Alternative la Protecția Rezidențială (CSAPR) Târgu-Jiu au vizitat Castelul de lut de pe Valea Zânelor din județul Sibiu, dar și grădina zoologică din Râmnicu Vâlcea. Și beneficiarii Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate (CSCCD) Târgu-Jiu au avut parte de excursii de neuitat, ei vizitând Muzeul Hidrocentralei Porțile de Fier, după care au continuat traseul spre Orșova, unde a avut loc următorul popas, grupul oprindu-se și la Mănăstirea Sfânta Ana. De aici s-a pornit spre Băile Herculane, copiii plimbându-se la pas prin centrul istoric al stațiunii. De asemenea, beneficiarii de la Centrul de zi Pestalozzi au fost în excursie la Craiova, unde au vizitat Parcul Nicolae Romanescu, dar și alte obiective turistice din județul Dolj.
  Tinerii de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate (CSCCD) Novaci s-au deplasat în județul Hunedoara, unde au făcut un pelerinaj la Mănăstirea Prislop, la mormântul Părintelui Arsenie Boca, vizitând și alte obiective de interes din județul vecin, respectiv Castelul Corvinilor sau rezervația de zimbri de la Hațeg.
  Copiii de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate (CSCCD) Târgu-Cărbunești au fost în excursie la Orșova și Cazanele Dunării, înainte de Paște, iar după sărbătorile pascale s-au deplasat la Vâlcea, unde au vizitat municipiul reședință de județ, zona turistică Olănești și Mănăstirea Cozia.
  Și beneficiarii Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Personale (CSCCNS) Târgu-Jiu au avut parte de activități recreative, cele mai frumoase momente fiind petrecute la piscina Hotelului Gorj din Târgu-Jiu, unde s-au bucurat din plin de apă, au înotat și s-au distrat pe cinste.
  Zile de vacanță frumoase au avut și copiii de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu, ei vizitând obiective locale.

  Urmează noi excursii

  Pe parcursul deplasărilor, copiilor li s-a asigurat asistență, prin personalul de specialitate care i-a însoţit, respectiv educatori și asistenţi medicali. Transportul a fost asigurat cu mijloacele proprii ale DGASPC Gorj.
  “Ne bucurăm că am reușit să le oferim beneficiarilor de servicii sociale oportunitatea de a petrece clipe frumoase în cadre diferite și de a se bucura de momente de relaxare și socializare, pe care cu siguranță nu le vor uita curând. Următoarele excursii vor avea loc începând cu luna iunie, după debutul vacanței de vară”, a transmis directorul DGASPC Gorj, Laurențiu Claudiu Diaconescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!