spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateTopor de tip „celt“ vechi de 3.000 de ani, găsit întâmplător într-o...

  Topor de tip „celt“ vechi de 3.000 de ani, găsit întâmplător într-o zonă împădurită din Târgu Jiu

  Un obiect vechi de peste 3.000 de ani, foarte rar și extrem de valoros, a fost găsit, astăzi, 27 martie, de Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj. „Sunt norocos, am găsit întâmplător un topor de tip «celt». Piesa foarte rară este specifică Epocii Bronzului și are o vechime de minim 3.000 mii de ani. Maine voi merge sa-l predau la Consiliul Județean Gorj. Orașul Târgu Jiu are rădăcini adânci“, a transmis Claudiu Fiu, pe pagina sa de Facebook.

  Va preda obiectul autorităților

  Acesta spune că a găsit obiectul în mod întâmplător, deoarece plecase cu soția la cules de leurdă: „Am plecat cu soția să culegem leurdă și flori prin pădurea din Dealul Târgului. S-a răsturnat un copac cu rădăcini cu tot. Am văzut că este o culoare atipică la suprafața terenului. Mi-am dat că este ceva din metal și vechi. Probabil că a fost scos din pământ atunci când copacul a ieșit cu rădăcini cu tot. L-am găsit într-o râpă“, a relatat Claudiu Fiu.
  Acesta spuen că va preda obiectul găsit autorităților deoarece poate fi inclus în categoria „Patrimoniu“: „Din ce am discutat cu un arheolog cunoscut, profesor universitar, obiectul are o vechime de minim 3.000 de ani, cu o 1.000 de ani înainte de perioada dacică. M-a sfătuit să îl predau autorităților pentru că este vorba de un obiect rar, de patrimoniu, iar legea așa prevede“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: