spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitateTrei gorjeni, depistați de inspectorii ITM în timp ce munceau „la negru“

  Trei gorjeni, depistați de inspectorii ITM în timp ce munceau „la negru“

  Trei persoane au fost depistate, săptămâna trecută, de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în timp ce prestau activitate fără forme legale de angajare pentru doi angajatori, pe raza județului Gorj. Au fost aplicate amenzi în cuantum de 163.000 lei.

  „În perioada menționată, inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate în muncă au efectuat un număr de 52 controale, fiind aplicate 22 sancțiuni și dispuse 127 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

  Un angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate restaurante, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Persoana identificată de către inspectorii de muncă a fost depistată în trafic, în timp ce desfășura activități de aprovizionare cu marfă în beneficiul angajatorului.

  Alte două persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă pe raza municipiului Târgu Jiu, în timp ce prestau activitate ca muncitori necalificați în beneficul unui angajator cu domeniul de activitate lucrări de tâmplărie și dulgherie. Angajatorul în cauză a fost sancționat cu suma de 40.000 lei“, au transmis reprezentanții ITM Gorj.

  550 petiții înregistrate în acest an

  În acțiunile de control, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au beneficiat atât de sprijinul reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj, cât și de cel al reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

  „De la începutul anului până în prezent, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a fost înregistrat un număr de 550 petiții care se referă la problemele cu care se confruntă cetățenii. Atragem atenția tuturor angajatorilor să respecte legislația muncii în vigoare, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, în caz contrar riscând aspre sancțiuni contravenționale”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: