spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 26, 2024
Altele
  AcasăEducatieSprijin pentru zece studenți proveniți din medii defavorizate

  Sprijin pentru zece studenți proveniți din medii defavorizate

  Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu derulează în această perioadă proiectul „Echitate în acces – o șansă pentru succes!”, finanțat din Fondul de Dezvoltare Instituțională.

  Obiectivul proiectului este facilitarea accesului elevilor din mediile defavorizate la învățământul superior.

  „Proiectul urmărește dezvoltarea capacității de incluziune a studenților aflați în situații de risc și abandon universitar, susținerea tranziției studenților, în special a celor proveniți din medii defavorizate, spre piața muncii, prin desfășurarea unor activități în scopul reducerii abandonului școlar și creșterea nivelului de angajabilitate.

  Prin intermediul acestui proiect, 5 studenți care provin din medii defavorizate, cu un venit mediu familial sub 500 de lei, au primit un sprijin financiar de 1000 de lei, pentru acoperirea nevoilor generate de participarea la activitățile didactice“, se arată într-un comunicat de presă al UCB.

  Premii pentru cinci studenți

  De asemenea, în cadrul proiectului, în data de 25 noiembrie s-a desfășurat competiția studențească “„Sunt un învingător!”, în urma căreia 5 studenți au primit premii constând în kit educațional (laptop și rucsac laptop).

  Activitățile proiectului au continuat cu organizarea workshop-ul Student-Absolvent-Angajat-Angajator.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: