spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateTroleibuze casate, la Târgu-Jiu!

  Troleibuze casate, la Târgu-Jiu!

  Un număr de trei autobuze şi două troleibuze din parcul auto al firmei de transport în comun din Municipiul Târgu-Jiu vor fi casate! Cele cinci autovehicule vor fi scoase definitiv din circulaţie, în perioada imediat următoare, procesul de casare desfăşurându-se în cazul mijloacelor de transport în comun mai vechi de 20 de ani.

  troliebuz

  Reînnoirea parcului auto al firmei de transport în comun din Târgu-Jiu, Transloc, este în plin proces de desfăşurare. După ce în urmă cu circa două luni, cinci autobuze moderne au intrat în funcţiune pe drumurile din Târgu-Jiu, urmare a achiziţiei efectuate de Transloc, ieri, consilierii locali au votat un proiect de hotărâre ce vizează procesul de casare a 3 autobuze şi 2 troleibuze. Vizate sunt mijloacele de transport cu o vechime cuprinsă între 23 şi 25 de ani, dar şi care au un număr de kilometri cu mult peste norma de funcţionare. „Urmează ca, odată cu aprobarea în hotărârea de consiliu, să se scoată din funcţiune şi să se caseze alte cinci mijloace de transport în funcţie de anul de fabricaţie şi de kilometri parcurşi”, a declarat Vasile Căilean, director al Transloc.

  15 troleibuze casate

  Procedura de achiziţie a altor mijloace de transport în comun noi, echipate conform standardelor europene, dar şi modernizarea transportului electric din Municipiul Târgu-Jiu va continua şi la anul, dau asigurări reprezentanţii Transloc. „La anul suntem convinşi că se vor mai achiziţiona încă 5 autobuze. Deja există un studiu de mobilitate. Este al doilea pas care se face pentru modernizarea transportului electric. Sper ca, într-un an, maxim doi, să fie înlocuite şi casate cele 15 troleibuzele vechi cu încă 15 noi, moderne”, a mai spus Căilean. În prezent, în parcul auto al firmei Transloc din Târgu-Jiu există 38 de mijloace de transport.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: