spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
  AcasăActualitateUM Sadu ușurată la datorii

  UM Sadu ușurată la datorii

  Uzina Mecanică Sadu din Bumbești Jiu va beneficia de un ajutor oferit de stat. Printr-o ordonanță de urgență, Agenția Națională de Administrare Fiscală va șterge datoriile a zece companii din industria națională de apărare, printre care și unitatea strategică din Gorj. Impactul bugetar al acestei acțiuni se ridică la peste 100 de milioane de lei.

  ”Recentele evoluţii în plan geopolitic şi economic, respectiv apariţia unei zone de conflict în imediata vecinătate a României, reclamă acţiuni concrete în vederea protejării intereselor naţionale, inclusiv prin acţiuni de asigurare a unor capacităţi de producţie şi/sau servicii pentru apărare şi a unor capacităţi de producţie şi/sau servicii pentru apărare de interes strategic pentru securitatea naţională în vederea satisfacerii necesarului FSNA de produse militare, sensibile şi strategice, precum şi a serviciilor de mentenanţă necesare. În acest context se impune întărirea capacităţii de apărare a României prin luarea unor măsuri urgente de redresare economico – financiară a operatorilor economici de interes strategic. În cazul în care datoriile nu vor fi șterse, cele zece companii riscă să intre în faliment, ”fapt care ar conduce la imposibilitatea asigurării capacităţilor necesare protejării, în timp real, a intereselor esenţiale ale siguranţei naţionale”, se arată în documentul aprobat de oficialii din Guvern.

  Alături de UM Sadu, vor beneficia de acest proiect și Societatea Uzina Mecanică București; Societatea Uzina Mecanică Plopeni; Societatea Uzina Automecanică Moreni; Societatea Metrom; Societatea Tohan; Societatea Fabrica de Pulberi Făgăraș; Societatea Pirochim Victoria; Societatea Carfil; Societatea Fabrica de Arme Cugir.

  Pe lângă datoriile de la ANAF, UM Sadu înregistrează restante și la Primăria Bumbești Jiu în valoare de 2 milioane de lei. Pentru stingerea acestora, autoritățile locale vor prelua mai multe hale industriale ce aparțin uzinei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: