spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateUn elev din Târgu-Jiu, președinte la 18 ani! Vrea să studieze la...

  Un elev din Târgu-Jiu, președinte la 18 ani! Vrea să studieze la Oxford

  denisTârgujianul Denis Pițurlea are 18 ani, este elev la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din municipiu, acolo unde deține funcția de președinte al Consiliului Școlar al Elevilor. Deși este adolescent, Denis Pițurlea știe că pentru a reuși în viață trebuie să fie într-o continuă dezvoltare personală și să nu uite vreodată de corectitudine și omenie. În vara acestui an, Denis Pițurlea a fost în Anglia, unde a și muncit, dar a și studiat. Visul pentru care luptă acum este să devină student la Oxford Academy sau London School of Economics, acolo unde vrea să învețe cât mai multe despre antreprenoriat. În timpul liber, când nu studiază pentru Bacalaureat și pentru admiterea la facultate, elevul își învață frățiorul să cânte la pian, căci, timp de doi ani, Denis a predat pianul mai multor copii din Târgu-Jiu.

  Adolescentul este un exemplu pentru tinerii care vor să reușească în viață. De mic a învățat de la părinții săi că trebuie să fie mereu corect și dispus să depună efort pentru a-și îndeplini visurile. Din anii copilăriei, Denis Pițurlea a descoperit voluntariatul, acesta ajutându-l să se dezvolte pe plan personal mult mai rapid. Apoi, în primul an de liceu, la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din municipiul Târgu-Jiu, Denis a fost ales secretar și după un an, președinte al Consiliului Școlar al Elevilor. „Primele mele acțiuni de voluntariat au fost în clasele primare, în activități sociale și de dezvoltare personală. Odată cu vârsta m-am implicat tot mai mult, pentru că experiențele și satisfacția pe care le-am obținut după fiecare acțiune finalizată erau incomensurabile. În Consiliul Elevilor m-am implicat în mod oficial în clasa a X-a când am fost ales secretar în școala mea, fiind reales ca președinte un an mai târziu. (…) Pentru mine, Consiliul Elevilor a fost una dintre cele mai importante experiențe în dezvoltarea mea. Am învățat cum să conduc o organizație, cum să lucrez în echipă și să organizez diverse activități, astfel încât să îi mulțumesc și pe cei mai nemulțumiți, ca să zic așa! De asemenea, mi-am exersat tehnicile de negociere, diplomația și gândirea strategică. Partea frumoasă este că pentru a fi un lider bun ai mereu de învățat. Responsabilitatea este mare, într-adevăr, dar satisfacția în urma realizărilor este uimitoare. Cred că Gorjul a beneficiat de o dezvoltare socială în urma tuturor tinerilor care s-au implicat. Sper doar ca toate acestea să continue și după ce noi vom preda ștafeta. Voluntariatul, pentru mine, este oportunitatea prin care îmi pot face prieteni noi, pot învăța lucruri interesante și pot oferi o mână de ajutor societății în care trăim”, a spus pentru Revista Cult-ura, Denis Pițurlea.

  Anglia, un nou pas și multe experiențe în viața lui Denis

  denis-1De ceva vreme, Denis Pițurlea își dorește să studieze în Anglia. Vara aceasta i s-a ivit oportunitatea de a a pleca în această țară, grație unui prieten. A ajuns într-o localitate situată la 20 kilometri de Oxford, orașul în care își dorește să devină student și a muncit la un hotel. A legat prietenii, a învățat multe lucruri pe care nu le știa și a ajuns la concluzia că a fi student acolo este tot ceea ce își dorește pentru viitorul apropiat. „Am ajuns în Anglia cu ajutorul unui prieten din țară, care locuiește acolo de câțiva ani, acesta fiind cel care m-a integrat în zona de acolo. Vreau să studiez în Anglia și dacă mi s-a ivit ocazia, am plecat. Am muncit acolo, la un hotel din Oxfordshire (la 20 kilometri de Oxford), am învățat, am putut studia, m-am acomodat cu viața de acolo. Perioada petrecută în Anglia a fost ocazia perfectă pentru mine pentru a explora un mediu nou de unul singur. Astfel, am fost nevoit să îmi calculez un buget propriu din care să trăiesc, stabilindu-l în funcție de priorități. De asemenea, trebuia să vorbesc în engleză și să mă adaptez la un sistem diferit. Prima lună mi-am rezervat-o pentru studiu, începând cu gramatica limbii engleze. Apoi, după ce am participat la un Open Day la Oxford University am aflat că există un centru de admitere, care în urma unui interviu ar putea să îmi ofere permisiunea să studiez la biblioteca lor. Nu am ezitat să merg, iar după mai multe întrebări am primit accesul timp de două luni la toate bibliotecile Bodleian. Astfel, zilnic mergeam acolo începând să citesc despre economie. În a doua lună, am început să vizitez împrejurimile și să mă bucur de peisajele uimitoare ale naturii sau de clădirile renumite ale zonei”, a declarat elevul. La hotel, Denis Pițurlea a lucrat la recepție, lucru deloc ușor. Se ocupa, alături de un alt angajat, de cazarea clienților, încasarea plăților, de acte, oferirea de informații, iar pentru că erau singura echipă care rămânea pe timpul nopții, se ocupau de securitate și roomservice.

  Vrea să devină antreprenor de succes

  În Anglia vrea să studieze în domeniul afacerilor, căci vrea să ajungă un antreprenor de succes. Va avea de trecut mai multe etape, destul de anevoiase, dar Denis este optimist. „Visul meu este să devin antreprenor. Vreau să îmi deschid propria companie unde angajații să fie respectați pentru munca depusă, iar inovația să fie un principiu de bază al fiecăruia. De asemenea, vreau să creez un buget cu care să investesc în educația persoanelor cu potențial și să sprijin persoanele cu nevoi sociale. (…) Deși m-am hotărât abia în acest an, fiind destul de târziu, după toate experiențele pe care le-am avut în Anglia, m-am hotărât să aplic în domeniul management și economie. Visul meu este să intru la Oxford Academy sau London School of Economics, dar voi pune mai multe opțiuni. Procedura de aplicare constă într-un eseu de o pagină și jumătate în care trebuie să prezint motivațiile și activitățile mele de până acum. Apoi, este necesară recomandarea unui profesor care mă cunoaște foarte bine. După aceea, urmează un test cu probleme de logică și gândire critică în engleză destul de complicat, din cauza timpului limitat. Toate acestea sunt trimise la universități care le analizează și în funcție de rezultate, cheamă candidații la interviu. Dacă ești acceptat, pot fi puse câteva cerințe, ca de exemplu o notă bună la Bac și la testul de engleză. Este un proces destul de greu, dar sper să reușesc!, a afirmat Denis Pițurlea.

  Pasionat de muzică

  De la vârsta de șapte ani, Denis Pițurlea a început să studieze pianul, așa că după ani și ani de studio, în prezent dă lecții copilașilor care îl caută. Răbdător și pasionat, adolescentul reușește să transmită mai departe pasiunea sa pentru muzica clasică. „Una dintre cele mai importante pasiuni pentru mine este muzica. Iubesc să o ascult, dar mai ales să cânt. Pianul este pentru mine o metodă de a transforma ceea ce simt în sunete. De asemenea, îmi place să cânt vocal de unul singur, în grupuri sau în coruri. (…) Am început să studiez pianul la șapte ani, cu o profesoară în particular. Totuși, nu am făcut cu dumneaei decât 3-4 ani, apoi continuând să învăț singur. Momentan am întrerupt pregătirile pentru că anul acesta am examene, dar am facut timp de 2 ani cu diferiți copii. Singurul pe care îl mai ajut acum este frățiorul meu, a declarat Denis Pițurlea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: