spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateUn nou scandal la Primăria lui Stan de la Albeni

  Un nou scandal la Primăria lui Stan de la Albeni

  Corpul de Control al Prefectului județului Gorj a ajuns astăzi la Primăria comunei Albeni, unde efectuează o verificare. La sediul Primăriei a ajuns și o echipă de jurnaliști. Primarul localității, Ionuț Stan, a refuzat să discute cu jurnaliștii și chiar le-a cerut să părăsească sediul instituției, susținând că se simte hărțuit.

  Ce verificări face Corpul de Control

  Potrivit prefectului Corneliu Răducan Morega, Corpul de Control verifică legalitatea documentelor și respectarea procedurii cu privire la aprobarea bugetului.

  Prefectura Gorj i-a aplicat primarului Ionuț Stan o amendă de 5.000 de lei, pentru că, până în prezent, nu a fost aprobat bugetul localității. Edilul din Albeni a anunțat că pleacă în concediu de odihnă după sărbătoarea Paștelui, pe motiv că nu se mai înțelege cu un consilier local, culmea, de la același partid cu primarul Stan, adică de la PNL, iar proiectele de hotărâre pe care le inițiază nu mai pot fi votate.

  Imediat cum a fost amendat de Prefectură, primarul Stan a convocat pe Facebook o ședință de Consiliu Local pentru aprobarea bugetului, care nu s-a întrunit.

  Cerere de returnare a șpăgilor

  Primarul comunei Albeni este cunoscut în toată România, după ce a fost filmat în timp ce recunoștea că s-a dat o șpagă pentru angajarea unui asistent medical comunitar. În urmă cu câteva zile, asistent medical comunitar Irinel Cotojman a depus o cerere neobișnuită prin care îi solicită să-i returneze şpaga pe care susţine că a dat-o pentru a fi angajat în urmă cu trei ani. Irinel Cotojman arată că a dat 3.000 de euro, 1.000 de lei, dar şi vin alb. De asemenea, acesta muncit la vila primarului din Târgu Jiu. „Vă rog a-mi aproba prezenta cerere prin care solicit în mod direct să-mi restituiţi sumele de bani pe care le-aţi cerut de-a lungul celor aproximativ trei ani de când sunt angajat la UAT Albeni.

  „Cât credeți de cuviinţă dumneavoastră să-mi daţi pentru cele şase luni în care am muncit la vila d-voastră din Târgu Jiu.

  Cu această ocazie vă informez că o să-mi dau demisia pe loc în momentul în care o să-mi recuperez aceşti bani“, se arată în solicitare. De asemenea, procurorii fac cercetări în acest caz.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: