spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateUn nou telescaun la Rânca. Turiștii vor putea fi preluați de...

  Un nou telescaun la Rânca. Turiștii vor putea fi preluați de la intrarea în stațiune

  Un nou telescaun va funcționa, din această iarnă, în zona montană Rânca. Turiștii vor putea să își lase mașinile în parcarea de la intrarea în stațiune și să se deplaseze către pârtii sau unitățile de cazare cu telescaunul.

  Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, a spus că noua instalație de transport va duce la o reducere a aglomerației: „Este un nou telescaun la Rânca, iar lucrările de montare sunt în faza finală și se vor face probe. Va merge totul mult mai bine. Noul telescaun va permite oamenilor să vină la intrarea în stațiune, să lase mașinile în parcare și de acolo să plece cu telescaunul către centrul stațiunii. Este un lucru bun, pentru că va degreva foarte multe mașini ca să nu mai intre în centrul stațiunii, de unde pot ajunge către cabane pe un drum lateral sau să meargă la pârtii. Credem că, prin această instalație, aglomerația se va reduce, deoarece numărul mașinilor care vor mai ajunge în centrul stațiunii se va reduce. Oamenii evitau parcarea de la intrare în stațiune, pentru că ar fi trebuit să meargă mult pe jos cu echipamentele“

  Când se va putea schia la Rânca

  În centrul stațiunii vor fi trei pârtii, iar la baza vârfului Păpușa vor funcționa alte două. Sabin Cornoiu speră să se poată schia în prima săptămână din luna decembrie: „Iarna își intră în drepturi. S-a răcit și a nins între 5 și 10 centimetri la Rânca, iar noi sperăm să mai ningă și stratul de zăpadă căzut să răcească bine pământul și toată zăpada căzută ulterior să poată fi lucrată, pentru a pregăti pârtiile pentru sporturile de iarnă. Poate după data de 1 Decembrie sau în prima săptămână din Decembrie să avem căderi mai bune de zăpadă și să putem da drumul la instalații. Deja, administratorii pârtiilor de acolo se pregătesc“, a spus Sabin Cornoiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: