spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateVal de afecțiuni pulmonare în rândul copiilor. Secția de pediatrie este plină...

  Val de afecțiuni pulmonare în rândul copiilor. Secția de pediatrie este plină cu pacienți

  Aproximativ 140 de afecțiuni pulmonare au fost înregistrate în luna martie la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

  „Potrivit Serviciului Specializat de Prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale (SPIAAM) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, de la începutul lunii martie și până în prezent au fost raportate 22 de viroze respiratorii și 116 pneumonii“, a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

  Copiii sunt cei mai afectați

   

  În cazul virozelor respiratorii cei mai afectați au fost copiii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani (13 cazuri), iar în cazul pneunomiilor cele mai afectate grupe de vârstă au fost 2-4 ani (33 cazuri), 5-14 ani (13 cazuri), dar și adulții de peste 65 de ani (51 cazuri).

  De asemenea, au fost internați și pacienți cu diagnostice precum bronșiolite acute, pneumonii și diverse alte afecțiuni respiratorii.

  „De la începutul anului și până în prezent, la Camera de Gardă-Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au prezentat peste 2.350 de copii cu diverse afecțiuni, parte dintre ei având nevoie și de internare pe secția de Pediatrie.

  Doar în luna martie, în Secția Pediatrie au fost internați 129 de copii, dintre care 40 au avut ca diagnostic principal boală pulmonară interstițială, 28 de cazuri de gastroenterocolită, 10 cazuri de laringită.

  În ultimele 14 zile, numărul prezentărilor la Camera de Gardă Pediatrie a crescut, ajungându-se și la peste 50 prezentări în 24 de ore. Nu au fost înregistrate cazuri de gripă“, a mai spus Mihaela Țicleanu.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: