spot_img
19.1 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateVameș maghiar, nevoit să demisioneze în urma unui conflict cu un gorjean

  Vameș maghiar, nevoit să demisioneze în urma unui conflict cu un gorjean

  Un vameş maghiar acuzat că a agresat un gorjean aflat în vama Nădlac, în urmă cu doi ani, şi-a dat demisia în urma anchetei care a fost demarată.

  Fănică Bordînc, din Motru, a fost informat, în urmă cu câteva zile, de către Parchetul din localitatea maghiară de Szeged despre cercetarea care a fost demarată în legătură cu evenimentul din vamă.

  „În baza denunţului a urmat dispunerea cercetării, în cursul căreia agentul de poliţie Daniel Varga şi-a dat demisia“, arată autorităţile judiciare maghiare în informarea trimisă cetăţeanului român.

  „Sunt mulţumit“

  Fănică Bordînc se declară mulţumit de faptul că poliţistul a fost tras la răspundere pentru că a fost violent: „S-a făcut dreptate şi sunt mulţumit. Nu am cerut daune sau altceva. Am fost contactat şi am fost audiaţi prin cameră, atât eu, cât şi soţia. Sunt mulţumit că acel poliţist nu se mai află în funcţie“.

  A fost împins de vameș

  Incidentul a avut loc în primăvara anului 2020, când punctele de trecere a frontierei erau foarte aglomerate, ca urmare a numărului mare de români care doreau să revină în ţară din cauza restricţiilor luate în toată Europa, din cauza pandemiei de COVID-19. Fănică Bordînc se afla împreună cu soţia însărcinată şi copilul. Ei veneau din Belgia, unde bărbatul lucra ca şofer de TIR.

  În Vama Nădlac, aşteptarea a durat mai bine de 20 de ore, iar coloana de maşini la intrarea în România se întindea pe mulţi kilometri. Pentru că erau mulţi şoferi indisciplinaţi care depăşeau coloana şi intrau în faţă, Fănică Bordînc a discutat cu ceilalţi şoferi şi a pus maşina pe contrasens ca să nu mai dea voie altor maşini să treacă.

  Din faţă au venit mai multe echipaje de vameşi maghiari, care au devenit nervoşi şi agresivi când au găsit maşina românului pusă pe contrasens.

  „Le-am explicat în engleză ce se întâmplă şi de ce am procedat în acest fel. Când a venit maşina de poliţie în dreptul meu, unul dintre vameşii maghiari a dat cu uşa în mine în mod intenţionat. Am reuşit să mă retrag puţin, pentru că altfel m-ar fi lovit mai rău peste picioare. Au sărit alţi doi vameşi din dubă, care vorbeau în maghiară. Altul a venit la mine şi mi-a dat peste mână şi m-a împins. Am reacţionat şi eu, firesc. A venit apoi altcineva care a vorbit mai frumos şi a încercat să calmeze lucrurile“, a povestit atunci românul pentru adevărul.ro.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: