spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăPoliticManta: “Nu se închide nimic până nu se pune ceva în loc”

  Manta: “Nu se închide nimic până nu se pune ceva în loc”

  Social-democrații ies, din nou, în spațiul public, pentru a-i liniști pe angajații CE Oltenia. Deputatul PSD Claudiu Manta susține că, prin modificările aduse ordonanței impuse de ministrul Energiei, Virgil Popescu, angajații au scăpat de presiunea concedierilor colective.

  “Este exclus să se întâmple așa ceva. Oamenii trebuie să stea liniștiți. Nu se închide nimic până nu se pune ceva în loc, ca și capacitate de producere a energiei electrice. Și nu se dezafectează nimic. Cel mult, unele grupuri de la Rovinari și Turceni vor fi conservate, asta însemnând că atunci când este nevoie de ele pot fi repornite, evident, cu angajații aferenți. Pe oamenii aceia nu îi poți trimite acasă și chema doar când ai nevoie de ei. Sunt normative care vizează acest aspect.” , a transmis deputatul Claudiu Manta.

  În privința legilor gândite dar neaplicabile pentru angajații din CE Oltenia, politicianul susține că nu pot fi aplicate până nu există o hotărâre judecătorească clară, în acest sens. “Legile gândite de PSD au venit ca o măsură împotriva acestor restructurări care se anunțau. Legea 197 este făcută de PSD și cu cei de la USR. Am făcut Legea 74 pentru că la acel moment legea 197 era inaplicabilă, am venit cu o măsură de avarie. Nu știu ce se va întâmpla cu Legea 197, pentru că instanța a avut poziții diferite. Doar recursul în interesul legii este opozabil și numai în viitor. Sunt probleme, pentru că niciun funcționar public nu își va asuma aplicarea unei legi, atunci când judecători spun că nu este așa. O soluție de la Înalta Curte de Casație și Justiție ar rezolva problema.”, a mai transmis deputatul de Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: