spot_img
18.8 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 7, 2023
Altele
  AcasăActualitateViceprimar al municipiului Târgu Jiu: „Nu agreez în totalitate ideea montării de...

  Viceprimar al municipiului Târgu Jiu: „Nu agreez în totalitate ideea montării de stâlpișori la trecerile de pietoni“

  Montarea stâlpișorilor la mai multe treceri de pietoni și intersecții din municipiul Târgu Jiu a dus la dispariția a numeroase locuri de parcare. Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, a declarat, într-o emisiune la Gorj TV, că distanța solicitată de Poliția Rutieră, de 25 de metri, este prea mare și cere ca stâlpișorii să fie montați la 5-10 metri: „Nu agreez în totalitate această idee, dar la primăria Târgu Jiu vin foarte multe adrese de la Poliția Rutieră prin care ni se impune să punem acei stâlpișori la trecerile de pietoni sau la unele intersecții. Am avut discuții și urmează să mai avem cu cei de la Poliția Rutieră, pentru că legea spune nu este voie să se oprească la 25 de metri înainte de trecerea de pietoni, dar c ar însemna ca la fiecare trecere de pietoni să se piardă câte 25 de metri. Pe puțin vor dispărea 8-9 locuri de parcare la fiecare trecere de pietoni. Ori Târgu Jiu la criza de locuri de parcare nu își permite un asemenea proiect. Cred că o distanță între cinci și zece metri ar fi suficientă și doar la trecerile de pietoni cu probleme“.

  Soluția, semafoarelor acționate de la buton

  Viceprimarul Bogdan Bejinaru spune că o altă soluție care va fi aplicată va fi montarea de semafoare acționate la buton la trecerile de pietoni: „Din momentul în care se va da drumul proiectul info trafic care presupune semafoare inteligente, vom merge pe varianta semafoarelor acționate de la buton pentru toate zonele sensibile din oraș, pentru a recupera ușor acei stâlpișori“.

  5 COMENTARII

  1. Montarea stalpisorilor este o mare prostie. Nu am vazut nicaieri asa ceva. Dupa ce ca strazile sunt inguste, ne chinuim sa le latim si apoi montam stalpi pe partea carosabila. Mai bine se mareste trotuarul si se creeaza spatiu pt pietoni. Cea mai mare prostie sa vezi pe partea carosabila stilpi montati la 1m de troturar, pe banda de mers. Ma intreb cum se poate deszapezi un astfel de tronson in care zapada intra printre stalpi. La fel si stalpii montati pe trotuar. Daca nu se doreste parcarea pe trotuar a masinilor, montati bordura inalta la trotuar. Spatiu pierdut aiurea, bani cheltuiti inutil. Mai bine se traseaza pe asfalt (vopsea, dungi, etc) interzisa parcarea, si sa se aplice amenzi usturatoare celor care nu respecta indicatiile.

  2. Daca nu se schimba legea nu ai voie sa o incalci. E simplu. La cat de aglomerat e orasul, infiictarea de noi locuri de parcare e solutia, nu sugrumarea arterelor rutiere. Voi in consiliul local trebuie sa gasiti solutii de respectare a legii, nu de incalcare a ei.

  3. Am crezut,am sperat ca,generatia ,,noua,, tinara si ,,capabila,, va rezolva problemele zilnice indiferent de natura lor printr o implicare ,,moderna,, si eficienta celor anterioare! M am inselat,dovada se gaseste in acest articol/interviu,prin aceea ca Art.174,oprirea,stationare si parcarea,in aceste zone,zona de trecere pietoni,nu permite ,,parcari,, pina si dupa 25 m !!! Tov.Vice. este nepregatit si vorbeste fara sa gindeasca !Ce locuri veti cistiga ,unde si cum !? Daca nu ar fi acesti ,,stilpisori,, ar parca fiecare chiar asa cum este ,,educat,, adica ilegal,inainte,dupa si chiar pe trecerile de pietoni ! Nu luati vizibilitatea trecerii ptr pietoni,copii,mamele cu carucioare nu se pot observa la si in timp ptr a se putea evita un accident.Oricum sintem invatati si cunoastem ca, cele mai multe accidente in Romanika sint acestea!!!Am ajuns sa vorbim de ,,butoane,, noi care nu stim ce inseamna programarea acestora,investitii ,etc.Si,sa nu uitam vocseaua ar trebui imbunatatita ptr. a se putea observa trecerea,presemnalizari,legi aplicate,amenzi,etc.Romanika a fost si este ,continua sa devina tot mai departe de realitate,de normalitate ! Sa vorbim si sa promitem ,sa ne laudam si sa ,,imbufnam in pene,, nu ne intrece nimeni,chiar nimeni ! In schimb la proiecte,investitii,implicare,munca,realizari …!!!Ceva nou undeva,ceva modern undeva,ceva locuri de munca noi,ceva ,altceva decit tristetea aceasta si chipurile pline de ginduri si necazuri ale cetatenilor.Si asa sint preocupati cu probleme zilnice,nu le puneti viata in pericol,macar atita trebuie sa intelegeti si sa respectati !

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!