spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitate(VIDEO) Concert de muzică tradițională susținut în premieră în Peștera Muierilor

  (VIDEO) Concert de muzică tradițională susținut în premieră în Peștera Muierilor

  Pentru prima dată, un concert de muzică tradițională a avut loc sâmbătă, 9 decembrie, în interiorul Peșterii Muierilor, din comuna Baia de Fier, județul Gorj. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Festivalului Arte, Tradiții, Meșteșuguri „Peștera Muierilor”. 

  Peste 50 de spectatori au asistat la concertul din interiorul peșterii, experiența fiind unică.
  Concertul a fost susținut de elevii Liceului de Arte din Târgu Jiu, care au avut un recital de cântece tradiționale, dar și din repertoriul internațional.

  „Acustica a fost extraordinară“

  Dumitru Pasăre, profesor de muzică la Liceul de Arte, s-a declarat încântat de acustica din peșteră: „Este pentru prima dată când cântăm într-o peșteră. Este o inițiativă interesantă. Am cântat cu naiul, cavalul, cu vocea, am cântat colinde și a fost foarte frumos. Ne-a fost puțin teamă că se trezesc liliecii din hibernare. A fost bine, pentru că a fost mai cald decât afară. Acustica a fost extraordinară. Se pot face chiar înregistrări în acest loc“.
  Raul Băzăvan, elev în clasa a IX-a, a spus că s-a speriat la început de lilieci, dar i s-a explicat că aceștia sunt inofensivi: A fost puțin mai greu să venim până aici cu acordeonul, dar a meritat efortul, pentru că totul a fost minunat. Ne-am speriat la început de lilieci, pentru că m-am gândit că sar pe noi, dar ne-a liniștit ghidul peșterii și ne-a spus că ne ocolesc atunci când zboară și că nu sunt agresivi“.
  Festivalul Arte, Tradiții, Meșteșuguri „Peștera Muierilor” a adunat 150 din copii talentați ai Gorjului, meșteri populari din Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt și Mehedinți, proprietari de pensiuni, producători locali de produse lactate sau din carne, dulcețuri sau siropuri, artiști plastici, două mari ansambluri folclorice „Maria Lătărețu” și „Doina Gorjului”, cât și mulți artiști de renume.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: