spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitate(VIDEO) Doar 9 amenzi aplicate de jandarmi, după incidentele de pe stadionul...

  (VIDEO) Doar 9 amenzi aplicate de jandarmi, după incidentele de pe stadionul din Târgu Jiu

  Jandarmii au comunicat că au fost aplicate doar 9 amenzi în urma incidentelor care au avut loc pe stadionul din Târgu Jiu, la meciul dintre FCU Craiova și Rapid București, iar șapte suporteri au primit interdicție de a intra pe stadioane.

  „În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 4300 lei. Șapte dintre suporteri primind și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive pe o perioadă de 1 an.
  Totodată, au fost întocmite actele de constatare, necesare începerii cercetării pentru o faptă de natură penală, prevăzută de Legea nr 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.
  În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun“, a transmis Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.

  Jandarmii au mai transmis că nu au folosit substanțe lacrimogene împotriva suporterilor rapidiști: „Referitor la situația, din cea de-a doua repriză, când membrii galeriei oaspete au rupt mai multe scaune, le-au aruncat în teren și au încercat să pătrundă pe suprafața de joc, facem precizarea că reprezentanții firmei de pază au intervenit inițial, potrivit obligațiilor legale, folosind substanțe iritant lacrimogene.
  Jandarmii au intervenit ulterior, pentru a detensiona situația și a împiedica escaladarea conflictului, fapt care s-a și întâmplat în momentul în care aceștia au ajuns în fața tribunei.
  Întrucât s-a creat o confuzie, referitoare la folosirea substanțelor iritant lacrimogene, reiterăm ca acestea au fost folosite de către personalul firmei de pază, contractată de către organizator.
  Subliniem faptul că forțele de ordine au avut o atitudine proactivă, menținând permanent dialogul cu suporterii, dezaprobând orice fel de manifestare de violență verbală sau fizică“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: