spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateVIDEO Mai mult de jumătate de dintre pacienții internați la secția ATI...

  VIDEO Mai mult de jumătate de dintre pacienții internați la secția ATI COVID-19 din Târgu Jiu au decedat

  Mai mult de jumătate dintre pacienții internați la Secția ATI COVID-19 au decedat.

  „Din mai 2020 și până astăzi au fost internați 575 pacienți, dintre care 290 de pacienți au decedat. Din septembrie 2021 și până în prezent, au beneficiat de tratament la ATI Covid  137 de pacienți (valul IV). În valul IV pe acest compartiment au fost internați mai mulți tineri nevaccinați comparativ cu celelalte valuri, parte din ei au pierdut lupta cu viața“, a spus Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  „Pacienții ajung în stare foarte gravă“

  Tatiana Grecu, șefa secției ATI COVID-19, a spus că noua tulpină a coronavirsului este mult mai agresivă și afectează chiar și persoanele tinere: „Acest val vine cu o tulpină mult mai contagioasă și agresivă, cu o mortalitate mult mai mare în rândul pacienților tineri, cu sau fără comorbidități. Numărul mare de cazuri și de pacienți foarte grav ne-a pus în imposibilitatea de a face față chiar și cu cele 19 locuri pe care le avem în acest moment. Am asistat de un an și jumătate la drame și tragedii pe care cu greu le putem uita. Personalul nostru este epuizat fizic, dar și emoțional, iar traumele acestor luni vor lăsa urme în viața fiecăruia“.

  Medicul Tatiana Grecu spune că pacienții ajung târziu la medic: „Majoritatea pacienților ajung în stare foarte gravă din cauza refuzului de a se prezenta la medic în timp util. Toată această bulversare a populației vine ca urmare a informațiilor false furnizate de canalele media și rețelele de socializare de către toate persoane care nu au nicio legătură cu medicina, dar și de către unii medici a căror specialitate nu le-ar permite să emită păreri sau tratamente pentru pacienții grav din ATI, unde dânșii nu au intrat vreodată și nu cunosc această patologie“.

  Pacient de 39 de ani, decedat

  Medicul Purcel, de la secția ATI COVID, a avut grijă de un pacient în vârstă de 39 de ani, care a decedat: „Acest val este mult mai agresiv. Pacienții vin cu afectări pulmonare foarte mari, majoritatea de peste 80 la sută și cu tulburări de coagulare. Mortalitatea este mult mai mare, pentru că și forma este mult mai agresivă. Recent a decedat un pacient de 39 de ani, care a venit cu o afectare de 85% și cu tulburări de coagulare, care regreta foarte mult că nu s-a vaccinat și care își dorea să trăiască. Fiind de nouă luni în cadrul compartimentului, pot să spun că toți pacienții care au decedat și au fost foarte grav au fost nevaccinați, iar sfatul meu este să se vaccineze“.

  Doi pacienți vaccinați au decedat

  Compartimentul are, în prezent, 19 paturi, care sunt aproape în permanență ocupate. „Acest compartiment a evoluat semnificativ din punct de vedere al dotărilor, corespunzând standardelor din domeniu.

  Avem pe acest compartiment, personal calificat care îngrijește pacienții internați aici; dispunem de medicamente, material sanitare, spațiu modernizat. Fiecare salon este dotat cu aparatură performantă, cu priză de 380 de volți, prize de oxigen 2 bucăți la fiecare pat, aparate de ventilație mecanică, aparate de high flow (80 l oxygen pe minut). De asemenea, aici se face hemodializă pacienților (pozitivi covid) care au insuficiență renală acută sau insuficiență renală cronică și sunt în programul național de hemodializă, Compartimentul ATI Covid al SJU Târgu-Jiu fiind singurul centru din județul Gorj unde pot beneficia de hemodializă“, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Potrivit reprezentanților acestei secții, în ultima perioadă au înregistrat două decese la pacienții vaccinați, dar acești pacienți au avut comorbidități. De asemenea, trebuie menționat faptul că în ultima perioadă, trei pacienți vaccinați, care au ajuns în stare foarte gravă la ATI Covid, s-au vindecat. Medicii și asistenții medicali recomandă vaccinul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: