spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateViitorul sectorului de apă și canalizare din România a fost dezbătut la...

  Viitorul sectorului de apă și canalizare din România a fost dezbătut la Runcu – Gorj

  La invitația Directorului General al APAREGIO GORJ S.A., ing. Traian Pătrășcoiu, conducătorii marilor operatori de servicii de apă și canalizare din România au căutat cele mai bune soluții pentru dezvoltarea sectorului, cu sprijin din fondurile Uniunii Europene.

  Reuniunea a fost organizată la Runcu, județul Gorj, sub patronajul Asociației Române a Apei, directorii operatorilor regionali având ca parteneri de discuții reprezentanți decizionali ai Autorității de Management pentru POIM din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (Doamna Oana Marie Arat – Director General, Domnul Andrei Chivu – Director, Domnul Bogdan Teodorovici – Director).

  Directorul General al acestui organism, Doamna Oana Marie Arat a apreciat că ”Fondurile dedicate sectorului de apă și canalizare din România sunt șansa unei devoltări rapide și sustenabile, astfel încât este important ca operatorii regionali să alcătuiască proiecte viabile, realiste, să urmărească realizarea lucrărilor ce va conduce la o creștere a calității serviciilor oferite.”

  Pentru județul Gorj, APAREGIO GORJ S.A. dorește să realizeze o dezvoltare amplă a întregii infrastructuri și, în acest sens, a promovat cel mai ambițios proiect de dezvoltare de la constituirea sa în operator regional, „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj”, în valoare de 188.012.100 €, fără TVA (223.058.402 € cu TVA). ”Sunt convins că ceea ce facem acum va influența în bine dezvoltarea umană, socială și economică a Gorjului. Vom aduce un plus de sănătate, stabilitate, confort și încredere sutelor de mii de beneficiari ai servicilor noastre care trebuie să fie siguri că atunci când deschid un robinet vor avea apă de calitate”, a declarat Directorul General al APAREGIO GORJ S.A., ing. Traian Pătrășcoiu.

  În calitatea sa de președinte al Asociației Române a Apei, Domnul ing. Ilie Vlaicu, a apreciat activitatea pe care Aparegio o are la nivelul ariei sale de operare ca fiind ”una de excepție în condițiile în care tariful practicat este unul din cele mai scăzute din România, iar realitățiile economice județene nu sunt din cele mai favorabile. Cu toate acestea, APAREGIO GORJ S.A. reușește să facă performanță și să atragă fonduri nerambursabile pentru proiectele sale de investiții.”

  Pe ordinea de zi a întâlnirii de la Runcu s-au aflat proiectele de dezvoltare ale operatorilor din Timișoara, Craiova, Pitești, Sibiu, Drobeta Turnu Severin, Alexandria, Slatina, Rm. Vâlcea, Deva, Petroșani, Călărași și Târgoviște, conducătorii acestora împărtășind din problemele și soluțiile ivite în implementarea lor.

  ”Scopul acestei întâlniri este de a comunica decidenților din Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene realitățiile din teren, pentru că de multe ori constatăm că ceea ce este proiectat nu corespunde întru totul dorinței noastre de a satisface necesitățiile fiecărui abonat. Suntem o companie de interes public iar întreg efortul nostru trebuie să fie dedicat celor care ne sprijină achitând facturile la serviciile de apă și canalizare”, a mai declarat Traian Pătrășcoiu.

  APAREGIO GORJ S.A. se află la al doilea program investițional din fonduri puse la dispoziție de Uniunea Europeană, valoarea proiectelor  pe Programul Operațional Infrastructura Mare prin care au fost fazate lucrările neexecutate din primul (POS-Mediu) fiind în valoare de 13.371.259 € (fără TVA).

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: