spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateZece deținuți, în pelerinaj la mănăstirea Lainici

  Zece deținuți, în pelerinaj la mănăstirea Lainici

  Zece persoane private de libertate, aflate în custodia Penitenciarului Târgu Jiu, au participat la un pelerinaj la Sfânta Mănăstire Lainici. Activitatea a fost coordonată de comisar de poliție penitenciară Marius Olivian Tănăsie, preot capelan în cadrul penitenciarului.

  „Proiectul se înscrie în categoria activităților educative derulate în comunitate de către specialiștii din cadrul Sectorului Reintegrare Socială, cu deținuții care au manifestat un comportament bun pe parcursul detenției și implicare în activitățile desfășurate la nivelul unității.

  Pentru persoanele aflate în detenție, pelerinajul către un loc sfânt reprezintă deschiderea unei porți spre libertate, precum și deschiderea unui nou univers de cunoaștere și de experimentare a unor modalități noi de trăire socială, în armonie cu semenii și aproape de Dumnezeu. Pelerinajul dă persoanei o altă înțelegere a propriei vieți spirituale, iar ceea ce il determină pe om să facă acest demers este, în primul rând, dragostea pentru Dumnezeu.

  Activitatea a reprezentat un bun prilej pentru a le acorda persoanelor private de libertate ocazia de a se reculege și de a se ruga pentru cei dragi lor.

  Aceste activități vin în întâmpinarea nevoilor moral-religioase ale deținuților participanți și au ca scop dezvoltarea și exersarea atitudinilor, comportamentelor și deprinderilor dezirabile social, prin contactul direct cu societatea civilă, cu practicile și obiceiurile din libertate. Astfel, se urmărește dezvoltarea personală și reintegrarea socială a persoanelor private de libertate, precum și stimularea interesului pentru activitățile moral-religioase.” se arată într-un comunicat al instituției.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: